Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Зміна порядку приєднання «Укртелефільму» до НТКУ усуває перешкоди у створенні суспільного мовлення

17 травня Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до Закону України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення" (щодо порядку приєднання ДП "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм")». Про це повідомила прес-служба Держкомтелерадіо.

За цим законом державне підприємство «Українська студія телевізійних фільмів “Укртелефільм”» виключено з першого етапу реформування державних мовників на суспільне. Його буде приєднано на другому етапі вже до утвореної юридичної особи ПАТ «НСТУ» у формі публічного акціонерного товариства «Укртелефільм», 100 % акцій якого належить державі.

«Держкомтелерадіо підтримав депутатський законопроект №4232, - зазначив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. – Його ухвалення дає можливість продовжити процес створення ПАТ «НСТУ», який через саботаж «Укртелефільмом» вимог закону «Про Суспільне телебачення і радіомовлення» та відповідної постанови Кабміну був під загрозою зриву. Адже за чинним законодавством «Укртелефільм», Національна радіокомпанія України, державна телерадіокомпанія «Культура» та всі обласні й регіональні державні телерадіокомпанії повинні були реорганізуватися та приєднатися до Національної телекомпанії України (НТКУ), після чого на їхній базі має бути створено НСТУ. Нині вже всі суб’єкти реформування приєдналися до НТКУ, крім «Укртелефільму». Зміна порядку приєднання «Укртелефільму» до НТКУ усуває перешкоди у створенні суспільного мовлення».

Відтепер Держкомтелерадіо має розробити та подати на розгляд Кабміну нормативно-правові акти, необхідні для реалізації цього закону, зокрема і «Порядок перетворення державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм"» у публічне акціонерне товариство «Укртелефільм». Також необхідно привести інші нормативно-правові акти у відповідність із цим законом.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ