Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Знаний формаліст» наполягає на суворому дотриманні законодавства міським головою

26 червня «Гал-info» отримало відповідь на інформацію «Не всім головам фракцій ЛМР відомо, що хтось із депутатів міськради збирається подавати в суд на Андрія Садового, а ті, хто знає, цього не підтримають», яка була опублікована 23 червня о 13- год. 47 хв. І у ній йшлося про намір одного із депутатів міськради подати в суд на міського голову Львова Андрія Садового. Жоден із голів фракцій ЛМР, опитаних «Гал-info» не підтвердив наміру своєї фракції подати в суд на міського голову, а голова фракції ГП «Пора» зазначив, що в даному разі йдеться про «знаного формаліста». "Гал-іnfо" вдалося поспілкуватися із цим "загадковим" хоча добре відомим загалу депутатом, який для пояснення своєї позиції громадськості, надіслав листа.

 Лист публікуємо повністю:
«1. Порушення вимог законодавства міським головою (який присягав „… неухильно дотримуватися Конституції України та законів України…”) є нічим іншим, як підривом конституційних основ місцевого самоврядування (див. ч. 2 ст. 6 та ч. 2 ст. 19 Конституції України).
      Пан А.Садовий:
 До виборів:” Лише суворо дотриму-             Після виборів:„Закон законом,  
          ючись букви закону… можна нала-               але є здоровий глузд…” („ЛГ”
          годити роботу влади” (Перший пункт           23 травня ц.р., стор. 2; комен-
          передвиборчої програми).                               -тар на ЛТБ та ін. джерела).

 2. Голови окремих фракцій міськради можуть не хвилюватися – в процесі судового встановлення фактів порушення законодавства їхня підтримка/непідтримка, звернення та ін. до уваги не приймаються. Проте, не слід забувати хоча б основні положення обіцяного виборцям: „Утвердимо порядок!” (НСНУ); „обстоювання законності” (БЮТ); „нехай валиться світ, але нехай торжествує закон” (Програма ПРП).
 3. Самоуправне зрізання рекламних тролів, на встановлення яких не закінчилися терміни офіційних дозволів, „мораторій” на оренду приміщень, безпідставне обмеження торгівлі на літніх майданчиках (питання розглядалися на засіданнях Ради Комітету підприємців Львівщини, зокрема, протокол № 20 від 20.06.06 р.), пропозиції винести за межі міста гральні заклади, незаконне розпорядження про відновлення робіт на площі Ринок, пропозиція мирової угоди з позивачем у спорі про скасування тарифів на теплопостачання (давайте помиримося, а права мешканців і Закон хай залишаються порушеними ?!), зловживання процесуальними правами у справі про скасування тарифів на водопостачання, невиконання судових рішень, нереагування на письмові депутатські звернення   - далеко неповний перелік свідомих та несвідомих порушень норм і вимог законів України (не процедурних!) міським головою за короткий час.
 4. Стосовно процедурних порушень (їх у міськраді зроблено надто багато, щоб перераховувати) Європа давно прийшла до висновку: „Демократія – це перш за все процедура”. Тому пропоную, або перестати говорити про „європейське місто Львів”, або відмовитись від управління містом за принципом „маю право робити те, що хочу” (Л.Буняк, 15 січня 2004 р. „МГ”).
Перефразовуючи відоме прислів’я – малими порушеннями вистелена дорога до великих злочинів, а у Львівській міськраді порушення норм як матеріального права так і процедури, зокрема у формуванні органів ради, вже явно не малі.»
         


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ