Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Золотовалютні резерви України у квітні зросли на 4,1% - Нацбанк

За попередніми даними протягом квітня обсяг золотовалютних резервів України зріс на 4,1% або на 519,5 млн дол, передає УНН із посиланням на прес-службу НБУ.

Водночас, за даними відомства, за останні 12 місяців обсяг золотовалютних резервів України зріс на 37,5%.

Як повідомили у прес-службі НБУ, збільшення резервів у квітні відбулося насамперед завдяки купівлі Національним банком іноземної валюти для згладжування надмірних коливань на міжбанківському валютному ринку та поповнення резервів.

"Чиста купівля валюти Національним банком протягом місяця становила 675,8 млн дол. США", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, протягом місяця було проведено 13 валютних аукціонів, під час яких чиста купівля валюти становила 528,4 млн дол. США.

Водночас, аукціонів з продажу валюти Національний банк протягом квітня не проводив.

Також, за даними прес-служби регулятора, нарощуванню резервів сприяло надходження на користь Уряду у сумі 661,1 млн дол. США.

"З них 651,1 млн. дол. США від розміщення облігацій внутрішньої державної позики, номінованих у доларах США, та 10,0 млн дол. США від Міжнародного банку реконструкції та розвитку", - йдеться у повідомленні.

Також у квітні Національний банк повернув кошти за операцією swap у сумі 762,2 млн дол. США (сальдо).

Додамо, що за результатами місяця обсяг міжнародних резервів України покриває 3,4 місяці імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань і поточних операцій Уряду та Національного банку України.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ