Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Зростання економіки сягнуло найвищого показника за останні 2,5 роки, – Держстат

Зростання економіки України у другому кварталі поточного року, порівняно з другим кварталом минулого року, склало 4,6%, що є найкращим результатом за останні 2,5 року.

Як свідчать дані Державної служби статистики України, порівняно з першим кварталом поточного року ріст склав 1,6%, що так само є піковим.

Досягнутий показник – це результат виваженої і системної економічної політики Уряду, направленої на зміцнення економічного потенціалу держави, та ознака подолання зовнішніх та внутрішніх негативних явищ, що гальмували розвиток країни протягом останнього часу. Загалом економіка України зростає вже 14 кварталів поспіль.

Додамо також, що, за даними Держстату, товарний експорт України у першому півріччі також мав позитивну динаміку. Він зріс на 5,2% і склав 24,5 млрд дол. Частка країн ЄС становить 42% до загального обсягу експорту.

Нагадаємо, у Львові підбили підсумки декларування податку на прибуток за I півріччя 2019 року: нарахування зросли на 106 млн грн відносно аналогічного періоду минулого року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ