Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зривом електронного декларування займуться правоохоронці

Зривом електронного декларування займуться правоохоронці. Про це повідомила Наталія Корчак, голова Національного агентства України з питань запобігання корупції.

Як зазначила пані Наталія, сьогодні Держспецзв’язок доповів, що система працює, але технічні служби НАЗК станом на цю хвилину фіксують, що навантаження на серверне обладнання, яке забезпечує прийняття, оброблення і накопичення інформації системи електронного декларування складає не більше 10%! 

При цьому всі баги та помилки у програмному забезпеченні усунені ще 25 жовтня. Перебіг подій останнього дня свідчить про неспроможність адміністратора та хостинг-провайдера системи - ДП «УСС» забезпечити необхідну пропускну здатність магістральних каналів зв’язку та канального мережевого обладнання до системи. У свою чергу, така ситуація обмежує якісний доступ декларантів до серверного обладнання ІТС «Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави».

"Звертаємось до хостинг-провайдера та адміністратора системи – ДП «УСС» з вимогою негайно усунути всі перешкоди, які заважають декларантам безперешкодно та якісно виконати свої законні обов’язки щодо подання електронних декларацій!

В іншому випадку НАЗК змушене буде розглянути питання про звернення до правоохоронних органів стосовно порушення кримінальної справи щодо зриву електронного декларування!

Нам дуже прикро, що через непрофесійність окремих осіб, які взяли на себе функції адміністраторів, державні службовці - від завідувача сектору до міністра, від прокурора і судді до голів судів, директора НАБУ, САП, не можуть увійти до системи", - зокрема додала голова НАЗК.

Адміністративні служби НАЗК і надалі готові цілодобово підтримувати декларантів через наші канали зв’язку: 

044 - 200 06 94 – технічна підтримка щодо роботи системи; 

044 - 200 06 88 - телефон гарячої лінії ;

044 - 200 08 29 – питання щодо заповнення декларацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ