Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зубко: Ракету по МН17 випустили зі Сніжного

За результатами розслідування, здійсненого українською стороною, ракета БУК була випущена по Боїнг МН17 зі Сніжного. Про результати такого розслідування повідомив віце-прем'єр Геннадій Зубко

Він продемонстрував ролик, ролик, "який показує, з якого місця була випущена ракета, яка це була саме зброя, що це була російська ракета "Бук" 1".

"Це був спланований теракт, який відбувся з території, неконтрольованої українською владою. На ролику чітко видно, що ракета запущена з міста Сніжного, вона рухалась зустрічним курсом назустріч літаку", - наголосив він.

"З траєкторії її польоту було уявлено, що вона мала уразити саме пілотів літака, щоб зробити неможливою аварійну посадку літака", - зазначив він.

"По траєкторії чітко видно, де була запущена, з якої зброї, як в якому місці впав літак. Всі траєкторії і точки були нами  відпрацьовані паралельно і збіглися з технічним звітом, зробленим нідерландською стороною", - зазначив він.

Сніжне перебувало під контролем бойовиків.

Як відомо, у вівторок Нідерландська сторона оприлюднила технічний звіт про катастрофу літака. У звіті було презентовані всі три версії, з якої території могли запустити ракету.

Малазійський Боїнг був збитий 17 липня 2014 року.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ