Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зустріч президентів України та Кореї: про що говорили лідери

Президент України Володимир Зеленський і президент Південної Кореї Юн Сок Йоль, який 15 липня разом із дружиною вперше відвідує Україну, обговорили, зокрема, реалізацію української Формули Миру та підготовку Глобального саміту миру.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на власні джерела. 

“Сьогодні під час першого в нашій історії візиту президента Республіки Корея в Україну ми говорили про все те, що важливо для нормального і безпечного життя людей. Я особливо радий, що сьогодні ви в Україні з першою леді Республіки Корея”, — сказав Зеленський.
Він додав, що президент Південної Кореї побував у Бучі та Ірпені, де на власні очі бачив наслідки російської окупації.

За словами Зеленського, Республіка Корея твердо підтримує суверенітет та територіальну цілісність України, надає значну безпекову, економічну, гуманітарну підтримку.

“Зокрема, можу з радістю констатувати, що вже виконається домовленість про передачу транспорту й техніки спецпризначення. В тому числі — машин для розмінування”, — сказав президент України.
Він також подякував за нові ініціативи щодо фінансової, технологічної, гуманітарної допомоги Україні.

“Я поінформував про наші зусилля для реалізації Формули миру і вдячний за інтерес Республіки Корея до конкретних пунктів формули. Важливо щоб Республіка Корея була учасником глобального саміту миру”, — сказав Зеленський.
Він розповів, що запросив Республіку Корею приєднатися до погодженої з лідерами “Групи семи” декларації про підтримку України. Окремо Зеленський подякував за підтримку спільних зусиль щодо справедливості та покарання усіх винних у злочинах війни.

“Підтримка зусиль міжнародного кримінального суду та визнання необхідності спеціальних міжнародних процедур для покарання за російську агресію — це дуже важливо”, — наголосив Зеленський.
Він також повідомив, що Україна та Республіка Корея працюють над конкретними напрямками відновлення української держави.

“Вдячні за готовність підтримати нашу освітню систему. Запросив Республіку Корея проявити лідерство у створенні в Укр реабілітаційних центрів”, — сказав Зеленський.
Також президенти обговорили і економічну співпрацю: це і енергетика, і транспорт, залізниця, створення виробництв в Україні, локалізація, а також макрофінансова сфера.

"Повернення депортованих дорослих і дітей, реалізація Формули Миру та підготовка Глобального саміту миру, продовольча й енергетична безпека та економічна співпраця... Впевнений, що разом ми дамо більше сили нашим народам і глобальним позиціям України та Республіки Корея", — зазначив Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ