Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Звернення керівника військомату до ухилянтів з Львівщини

Керівник Львівського обласного військового комісаріату Олександр  Тіщенко. Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Керівник Львівського обласного військового комісаріату Олександр Тіщенко. Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
1/2
Сьогодні, 23 квітня, комісар Львівського обласного військового комісаріату Олександр Тіщенко звернувся до громадян призовного віку з приводу призову, передає Гал-інфо.

“У перший тиждень Львівська область відправляє близько 40% від запланованої кількості призовників, що становить орієнтовно 370 осіб.  Через тиждень ми вийдемо на 50%. Та не зважаючи на це, на жаль, на Львівщині є багато ухилянтів. Чомусь наші люди бояться військкомату. Тому окремо хочу звернутись до них.

Ті, хто мають двох і більше дітей, або вчаться, або мають хворобу з дитинства та всіх інших осіб, які мають право на відстрочку, закликаю прийти у свій військовий комісаріат. З собою взявши відповідні документи, які засвідчують ту чи іншу обставину для відтермінування від строкової служби. Щоб пройти медогляд і підтвердити діагноз, дати відстрочку. Враховуючи той факт, що сьогодні наш призовний ресурс роздутий, це допоможе нам реально оцінити ситуацію.

Військовий комісар Львівського обласного військового комісаріату Олександр Тіщенко. Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Військовий комісар Львівського обласного військового комісаріату Олександр Тіщенко. Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
1/1

У нас є райони в області, такі як Городоцький, Дрогобицький, Жовківський — це райони, де планове завдання стоїть на рівні з деякими районами Львова. Зокрема, Жовківський і Дрогобицький свої планові завдання майже виконали.

Що стосується призовної кампанії у Львові, то тут трохи інша специфіка. Не поодинокі випадки, коли господарі помешкань не відкривають двері, коли на будинках встановлені кодові замки. Це ускладнює процедуру сповіщення призовника.

Водночас, нагадаю усім призовникам, Закон України передбачає, що у десятиденний термін від дня оголошення призову, не очікуючи повістки, призовник зобов’язаний з’явитися у військкомат — це обов’язок громадянина".

Додамо, що Олександр Тіщенко також відповів на питання про те, чи служитимуть львівські строковики на передовій?

Чи служитимуть львівські строковики на передовій?

Нагадаємо, що Обласний збірний пункт Львівського обласного військового комісаріату здійснив цьогоріч першу відправку до війська. Про це сьогодні, 23 квітня, повідомила журналістика Гал-інфо з місця події.

Сьогодні перші 200 призовників з Львівщини вирушать до війська

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ