Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Звільнення Тупицького та Касіміна оскаржили у Верховному Суді

У понеділок, 29 березня, до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду надійшов позов, у якому оскаржується Указ Президента України від 27 березня 2021 року № 124/2021 «Про деякі питання забезпечення національної безпеки України» в частині скасування Указу Президента України від 14 травня 2013 року № 256 про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного Суду України.
фото з відкритих джерел

Про це інформує пресслужба Верховного Суду.

Того самого дня надійшов позов щодо оскарження Указу Президента України від 27 березня 2021 року № 124/2021 «Про деякі питання забезпечення національної безпеки України» в частині скасування Указу Президента України від 17 вересня 2013 року № 513 про призначення Олександра Касіміна суддею Конституційного Суду України.

Що передувало

Нагадаємо, що 27 березня Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким скасував укази ще часів Януковича про призначення суддями Конституційного суду України Олександра Тупицького та Олександра Касмініна.

А перед тим, 29 грудня 2020 року, Зеленський ухвалив рішення про відсторонення Тупицького з посади судді на два місяці. Тоді ж проти нього порушили кримінальне провадження через підкуп свідка та надання неправдивих свідчень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ