Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Звіт Дворянин визнали незадовільним. Готується таємне голосування

Парасковія Дворянин. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Парасковія Дворянин. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Парасковія Дворянин. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Парасковія Дворянин. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Парасковія Дворянин. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Парасковія Дворянин. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
1/14
Депутати Львівської обласної ради сьогодні, 5 квітня, під час засідання позачергової сесії депутати заслухали звіт першого заступника голови Львівської обласної ради Парасковії Дворянин за 2016 рік. Депутати визнали роботу першого заступника незадовільною, повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Свій звіт Парасковія Дворянин розпочала з того, що звернула увагу на безпрецедентне скликання сесії.

"Те, що відбувається в сесійній залі, сталося вперше в історії України. Вперше на позачерговій сесії звітує перший заступник голови обласної ради та ще й у квітні", - сказала Парасковія Дворянин.

Вона нагадала, що на посаді вона з 19 листопада 2015 року.

Парасковія Дворянин додала, що координує шість комісій. 

"Це є базові галузі, які, якщо координувати правильно, то матимуть позитивний результат для Львівщині", - сказала вона.

Парасковія Дворянин розповіла, як працювала в комісіях, на сесіях, скільки провела прийомів громадян і у яких містах.

"Для себе я визначила, що буду їздити по області, щоб побачити реальний стан справ. Мені дорікали, що я забагато їжджу, і дійшло до того, що в якийсь момент мені заборонили їздити в райони", - сказала вона.

За словами Дворянин, утиски щодо неї почалися ще рік тому, коли вона не погодилася щодо низки  принципових питань.

"Мене попередили, що сесію скликали задля мого зняття", - сказала вона.

Під час запитань їй закинули, що коли приймали бюджет "Самопоміч" покинула сесійну залу. Натомість вона заявила, що у місті була безпрецедентна ситуація, а Львівська обласна рада не відреагувала на це.

"Мені сказали, що до мене зауважень немає, але не так поводиться "Самопоміч". Це не моя функція контролювати, як поводиться фракція, яка делегувала мене на посаду. Переконувати фракцію голосувати за рішення, де є корупційна складова, мені не дозволить моя громадянська позиція", - сказала Парасковія Дворянин.

Ігор Барановський зі "Свободи" заявив, що в залі проходить розправа над жінкою, яке почалося тоді, коли вона мала принципову позицію.

Юрій Гудима "Батьківщина" звіт був конкретний і виважений, трохи емоційно, але не докінчити щира.

Нагадав буклет про мікропроекти, які "Самопоміч" розповсюджувала в районах. Сказав, що не відповідала на дзвінки голів фракцій.

"Прийняли рішення: якщо будуть ставити питання про відставку, то ми утримаємось. Ви вступили у Львівській облраді в коаліцію з БПП і маєте нести політичну відповідальність", - сказав Гудима.

Депутат Василь Савчин від "Самопомочі" заявив: "Хочеться вийти з залу чоловіками, а не ґвалтівниками".

Володимир Саган від БПП заявив, що по принципових питаннях була незрозумілою позиція фракції "Самопоміч". Сказав, що вважає її роботу незадовільною.

Голова фракції "Самопоміч" Інна Свистун заявила, що горда, що Парасковія Дворянин у фракції. Сказала, що "Самопоміч" змінюватися не буде.

Катерина Кеньо, голова фракції БПП дорікнула Парасковії Дворянин за підтримку журналістки Гал-інфо Анни Голішевської, коли розглядали на регламентний комісії питання негідної поведінки депутата від БПП Івана Лабая, коли він вирвав з рук журналістки телефон і стер диктофоний запис.

Катерина Кеньо заявила, що на засідання регламентної комісії Парасковія Дворянин прийшла, мовляв, із цілим пулом журналістів "задля піару".

Петро Жукровський, голова фракції УКРОП, заявив, що вважає роботу Парасковії Дворянин незадовільною.

Голова фракції ВО "Свобода" Руслан Кошулинський нагадав, що заступників затверджували пакетом і під час таємного голосування був один бюлетень.

"Це вже навіть не цирк. Ми у цьому участі не беремо! На жаль, обласна рада творить ось таке, і інституція втрачає повагу. Ще провладні ігрища, між собою щось не поділили", - заявив Кошулинський.

Петро Жукровський запропонував визнати роботу першого заступника незадовільною і достроково припинити повноваження першого заступника голови Львівської обласної ради.

Ініціативу про припинення повноважень підтримало 40 депутатів, а це більше як третина.

Представник фракції "Самопоміч" Роман Кізима запропонував визнати роботу задовільною.

"За" таку пропозицію проголосувало 12 депутатів. Підтримала цю  пропозицію фракція "Самопоміч" і один депутат від "Батьківщини".

Натомість пропозицію Жукровського підтримало 55 депутатів.

Звіт Парасковії Дворянин визнали незадовільним і пішли готуватися до таємного голосування. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ