Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

2016 рік - історія у фото: війна та екологічна катастрофа

Редакція АІА "Гал-інфо" підготувала підбірку фото 2016 року. Все те, чим цей рік запам'ятався та чим вразив. Пропонуємо вашій увазі миті, які запам'яталися найбільше і ввійшли в історію.
Унікальна пам'ятка архітектури палац Бесядецьких, що у у Львові на площі Галицькій, 10 руйнується на очах. Його підвали вщент завалені сміттям. Єдиний збережений палац XVIII ст. садибного типу міг би стати справжньою архітектурною перлиною міста, однак перетворився на прихисток для безхатьків. 13 січня. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Урочистості, присвячені завершенню 1-го етапу будівництва залізничного двоколійного Бескидського тунелю на перегоні Бескид-Скотарське у Карпатах. 21 січня. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Військові інструктори зі Сполучених Штатів Америки, Канади та Литви тренують військовослужбовців першого батальйону 24-ї окремої механізованої бригади. 8 лютого.
"Дозор-Б" виробництва Львівськог бронетанкового заводу. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
У Львові 26 лютого Олег Скавиш "Тягнизуб" зрушив зубами багатотоний трамвай. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
16 березня, контрольна комісія Львівської обласної ради провела обстеження "Російського культурного центру". Громадськість шокувала антисанітарія, жалюгідний стан приміщень та грибок на стінах. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Фото, зняте з даху "Будинку книги", що розташований на площі Міцкевича. 18 березня. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Боротьба за звання чемпіонки світу з шахів між львів'янкою Марією Музичук та китаянкою Хоу Іфань. 3 березня. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Панорамні фотографії центральної частини міста Львова. 6 квітня. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Одна з улюблених скульптур Героя України Бориса Возницького. Скульптура з колекції Бориса Возницького під час відкриття виставки присвяченої його пам'яті 19 квітня. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
28 квітня у Львові відбулась мовчазна хода у вишиванках на честь 73-ї річниці створення дивізії "Галичина". Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
2 травня у Львові на площі Ринок організували «поливаний понеділок». Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Футбольний матч "Шахтар" - "Карпати" 9 травня на "Арені Львів". Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
9 травня у Львові. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
12 травня у Палаці мистецтв відбулося відкриття Дитячого Форуму видавців. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Грибовицьке сміттєзвалище (Львівська область), де 30 травня, приблизно о 15.00 стався зсув сміття, внаслідок чого, загинуло четверо осіб. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Позачергова сесія Львівської міської ради 21 червня через те, Львів відправляє своє сміття в Київ. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Нацгвардія в приміщенні Львівської міської ради. 9 червня у мерії сталася бійка між бійцями Нацгвардії та активістами, яких не впускали на сесію. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Отець-настоятель Свято-Іванівської лаври у Львові Юстин Бойко розповідає про відновлення спадщини братів Шептицьких. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Реставратор Ірина Гірна відновлює унікальні фрески - роботи студійської іконописної школи в адмінбудівлі Музею народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
У серпня у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону відбулася перша в історії цього військово-лікувального закладу подія – військове весілля. Пацієнт військового госпіталю, колишній боєць АТО сумчанин старший сержант Сергій Ющенко одружився з луганчанкою Катериною, нині – курсантом Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, з якою познайомився, виконуючи завдання в районі проведення АТО.
У дворі музею «Тюрма на Лонцького», колишньої катівні НКВД-КҐБ та гестапо у Львові, 10 серпня, виявили два місця масових поховань людей - жертв репресій 1939-41-го рр. Дослідники виявили останки більше як десяти людей, які були вбиті та поховані у ямах з побутовим сміттям. 9 серпня.
Цього року основною історичною темою «Ту Стані!» став "Щит Європи". На Львівщині з 5 по 7 серпня на території історико-культурного заповідника Тустань, що в с. Урич (120 км від Львова) відбувався щорічний фестиваль «Ту Стань!».
Суд над керівником ЛКП "Збиранка" через трагедію на Грибовицькому сміттєзвалищі. 16 серпня. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
24 серпня день відкритих дверей в Академії сухопутних військ. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Прощання з бійцем 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Олексієм Ващуком, котрий загинув в 2014 році. Його вдалось опізнати завдяки проведенню ДНК-експертизи. 29 серпня, Гарнізонний храм. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Тренування охоронних та патрульно-розшукових собак під Львовом. 5 вересня. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Будівництво трамвайної колії на Сихів. 6 вересня. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман відкрив другий завод компанії Fujikura на Львівщині. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
В селі Старичі на Львівщині за фінансової підтримки США відремонтували середню загальноосвітню школу. Вартість робіт склала 300 тис. доларів, за які в школі відремонтували та утеплили фасад, замінили вікна та двері, відремонтували санвузли, роздягальні, провели монтаж системи освітлення у спортзалі. 28 жовтня Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Марі Йованович взяла участь в урочистому відкритті школи. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
17 листопада у Львові відкрили для руху новозбудовану лінію трамвая на Сихів. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
"Зелені чоловічки". 22 листопада під стінами консульства Російської Федерації у Львові відбулась соціально-мистецька акція, присвячена 1000 днів окупації Криму. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Скандальний Жовківський костомельний завод. 5 грудня. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
6 грудня, з нагоди святкування 25-річчя створення Збройних сил України, у Львові пройшов Марш захисників. Кілька тисяч львів’ян та гостей міста зібралися на просп. Свободи, щоб подивитись на воїнів. Практично всі, хто брав участь у Марші, є учасником бойових дій на Донбасі. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
7 грудня у Львівському оперному театрі відбулася урочиста Академія з нагоди 200-річчя Національного університету «Львівська політехніка». Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Ожеледиця у Львові. 8 грудня. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Виступ гурту ТІК на найочікуванішій вечірці року – «Андріївський unplugged» від найпопулярнішого радіо Львова «Львівська хвиля». Фото - Ірина Середа.
Журналіст Гал-інфо спільно з активістами знайшли незаконне сміттєзвалище прямо у Львові на вул. Вернадського, площею близько 1.5 Га. 19 грудня. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ