Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гройсман знає, як вивезти зі Львова сміття протягом найближчих днів

"Не можу залишатись осторонь у ситуації, яка склалася з вивозом сміття у Львові. Уже не раз підставляв плече Львівській міській владі, готовий зробити це ще раз. Тому що люди від цієї ситуації не повинні страждати", - написав голова Уряду Володимир Гройсман на своїй сторінці на ФБ.

"Сьогодні провів робочу зустріч із головою Львівської ОДА Олегом Синюткою і обговорив з ним, як допомогти Львову вивезти протягом найближчих днів сміття, яке зараз накопичилось.

Але тут не обійтись тимчасовими рішеннями, проблему треба вирішувати системно. Свого часу я, як міський голова Вінниці, зіткнувся з абсолютно такою ж проблемою. Сьогодні можу сказати: я сміття вивіз без чиєї б то не було допомоги, забезпечив пересипку полігону і зараз вже твердими побутовими відходами. І зроблено це було не в умовах децентралізації, а в умовах обмеженого фінансового ресурсу. А Львів сьогодні завдяки децентралізації має бюджет розвитку більше ніж 1,8 млрд грн!

Згадую свою першу зустріч із мешканцями села Стадниця, поруч з яким знаходиться вінницький полігон. 4 години поспіль я стояв у сільському клубі перед сільським сходом, вислухав усе за усіх міських голів, які були до мене, але жодного разу не приїжджали в село... Але в результаті ми порозумілися. Люди мені повірили, а я виконав свої обіцянки.

Спираючись на власний досвід, я, як колишній міський голова, хочу сказати, що я говорю Андрію Садовому і особисто, коли з ним спілкуюсь. Міська влада Львова могла і повинна була давно вирішити цю проблему, бо це перш за все зона відповідальності місцевого самоврядування. Міська влада Львова може і повинна вирішити цю проблему зараз, бо має для цього усі можливості. Ще раз наголошую - це зона відповідальності міської влади. А там, де додатково потрібні рішення від Уряду - вони будуть прийняті невідкладно", - написав Володимир Гройсман.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ