Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська облрада готується до недовіри. Під стінами ради пікетує "Батьківщина". Фото

Сьогодні, 12 листопада, Львівська облрада готується проголосувати за недовіру голові Львівської ОДА Олегу Салу. У залі присутні народні депутати Ірина Сех, Михайло Хміль, Ігор Васюник, Ярослав Гінка. У цей час нардеп Роман Ілик проводить пікет "Батьківщини" під стінами Львівської облради.

Голова ради Петро Колодій повідомив, що, за інформацією апарату, прибуло на сесію 90 депутатів. Електронна реєстрація показала, що у залі присутньо 83 депутати.

Фракція "Батьківщина" прийшла зі стрічками, які нагадують прапор ЄС у купі з українським національним прапором на підтримку євроінтеграції.

Голови Львівської ОДА Олега Сала на сесії немає. Як раніше повідомляло Гал-інфо, голова Львівської ОДА сьогодні перебуває у Кабміні. 

Нагадаємо, як раніше пояснила у коментарі Гал-інфо політолог, виконавчий директор ЛОГО КВУ Оксана Дащаківська, якщо дві третини депутатів від складу відповідної ради, а це 78 депутатів із 116 обранців Львівщини, проголосує за висловлення недовіри, то повноваження припиняються.

«Якщо за таке рішення проголосує проста більшість, то повноваження можуть бути припинені.У нормі закону чітко вказано, що повноваження голови облдержадміністрації припиняються Президентом України в разі висловлення йому недовіри. Тобто кінцеве рішення все ж буде за Президентом. Однак, у випадку коли за недовіру проголосує дві третіх депутатаів, то закон зобов’язує Президента припинити повноваження голови облдержадміністрації», - пояснила Оксана Дащаківська.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ