Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львів’ян закликають виходити на блокаду, щоби не пустити військовиків до Києва. Фото

Сьогодні, 20 січня, станом на 10.00 у Львові біля військової частини Внутрішніх військ на вул. Стрийській близько 40 осіб та кілька машин продовжують блокувати всі виїзди. Люди стояли тут цілу ніч, вже під ранок трохи порозходились грітись по домівках.

Як розповів один з активістів Отар Довженко, з військової частини на вул. Стрийській виходив якийсь полковник і повідомив, що вони збираються виїжджати, тому краще людям тут не стояти. «Ми, відповідно, сприйняли це як заклик підтягнути сюди якомога більше людей, чим тепер і займаємося»,– наголосив він.

Вночі, за його словами, військовиків вдалося втримати, хоча було дві спроби прорватися з блокади. Вони повалили в себе паркан з боку вул. Рубчака. Виїжджало дві машини, які їхали прямо на людей, але, слава Богу, ніхто не постраждав», – зазначив він.

Як наголосив Отар Довженко, транспорт з військовиками вдалося спинити, їм побили шибки та пробили шини.

Як розповів активіст, на місці були присутні правоохоронці, але вони нікого не затримували.

Також Отар Довженко повідомив про те, що у іншій військовій частині Внутрішніх військ, що на вул. Княгині Ольги, також були спроби виїзду. Військові пояснювали, що це конвой для в’язниць, але ми їм не повірили. Їх не пустили.

Водночас активіст зазначив, що за неперевіреною інформацією, таки 2 автобуси виїхало зі Львова. Втім, він сумнівається, що транспорт доїде до місця признаяення, адже перед Києвом перекрита дорога.

Як пояснив Отар Довженко, вночі в блокаді брало участь дуже багато людей, але вони намокли, змерзли і і під ранок розійшлися. Тепер тут очікують на підмогу.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ