Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині розпочались Міжнародні військові навчання "Кленова арка - 2016"

7 листопада українські військовослужбовці спільно з колегами із Республіки Польщі та Литовської Республіки під наставництвом канадських інструкторів розпочали участь у багатонаціональному командно-штабному навчанні «Кленова Арка-2016» на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки. Про це йдеться у прес-релізі.

Цьогорічні військові маневри об’єднають понад двісті армійців з чотирьох країн світу. Збройні Сили України на навчанні представляють воїни 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ВДВ. За словами співкерівника навчань з українського боку підполковника Ігоря Скибюка, переважна більшість військовослужбовців-десантників – із досвідом участі у бойових діях в зоні АТО.

"Багатонаціональне навчання «Кленова арка-2016» дозволяє поглибити співпрацю та зміцнити відносини у військовій сфері між Україною, Польщею та Литвою. У строю серед українських військовослужбовців чимало тих, які здобули цінний досвід бойових дій на сході України, і котрі також готові ним поділитися з нашими військовими партнерами. Впевнений, що спільні зусилля будуть ефективними й успішними", – зазначив підполковник Ігор Скибюк.

Також, до цього заходу міжнародного співробітництва залучається особовий склад управління Литовсько-Польсько-Української бригади під командуванням заступника командира полковника Володимира Юданова. У якості головних інструкторів та посередників – досвідченні офіцери ЗС Канади.

– Роль Канади під час «Кленової арки-2016» в першу чергу полягає в наданні допомоги військовослужбовцям Литовсько-Польсько-Української бригади і приданих підрозділів задля досягнення повної готовності. Під час навчання створюватимуться комфортні умови для військовослужбовців з різних країн щодо співпраці, навчання та обміну досвідом, аби і в подальшому будувати взаємосумісність і партнерські військові відносини, – наголосив співкерівник навчання з канадського боку підполковник Джон Вудгейт.

Навчання «Кленова Арка-2016»  триватимуть близько двох тижнів. Вони сприятимуть підвищенню міжнародних військових відносин між збройними силами країн-учасниць і покращенню рівня взаємодії багатонаціональних сил.

– Розвиток подій у світі і Східній Європі засвідчив актуальність і необхідність проведення таких заходів, адже у наш час одним із важливих складових забезпечення національної безпеки є участь у системі колективної безпеки. Наявність підготовленої боєздатної військової складової є найважливішою умовою, що здатна забезпечити дотримання міжнародного права і виконання міжнародних договорів. Участю у навчанні «Кленова арка-2016» ми створюємо гарантії та демонструємо готовність до реагування на кризову ситуацію, показуємо здатність спільно вирішувати проблеми у відповідь на гібридні загрози, тренуємо визначені багатонаціональні компоненти та національні елементи системи оборони в управлінні операціями з реагування на кризові ситуації. До проведення цих навчань прикута увага не лише військових фахівців, але і громадськості, – підкреслив керівник навчання, командир 80 одшбр полковник Володимир Шворак.

Планується, що під час «Кленової арки-2016» командний склад одного із батальйонів ВДВ, офіцери якого нещодавно повернулися з району проведення АТО, у складі багатонаціональної бригади набуде навиків для виконання операцій з підтримки миру. Також, воїни-десантники опанують міжнародні операційні процедури у багатонаціональному військовому середовищі.

Підполковник Василь Лабай.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ