Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

На Львівській митниці розказали, як ввозять контрабанду

З початку року за матеріалами Львівської митної служби порушено 12 кримінальних справ за фактом контрабанди, загальна вартість предметів злочину становить 10 млн 517 тис гривень. Про це повідомив сьогодні, 22 червня., під час прес-конференції заступник начальника Львівської митниці, начальник Служби боротьби з контрабандою Василь Боднарчук.

За його словами, за цей же період у 2008 році було порушено 8 таких кримінальних справ. «Добрих результатів цьогоріч митниця досягла не лише щодо боротьби з контрабандою. Адже з початку року маєжмо також 920 справ про порушення митних правил на загальну суму 30 млн гривень (торік 110 справ на 1,98 млн гривень). Наразі у суд пішло 719 справ на загальну суму 16 млн гривень», - зазначив Василь Боднарчук.

Також він розповів, що не рідкістю є намагання провезти через митницю наркотичні засоби. Так, від початку року працівники львівської митниці зафіксували таких 9 фактів . «За одним з цих випадків уже порушили кримінальну справу і готують матеріали для передачі до суду. По ще одному наразі готують документи для передачі в суд», - додав Василь Боднарчук.

Найчастіше через кордон люди намагаються перевести брендовий одяг, цигарки, техніку та дорогі метали. Зокрема, цьогоріч стався випадок, коли в завантаженому торфом автомобілі контрабандисти заховали мішки з тютюном. Під час огляду митники відчули запах тютюну, адже було спекотно.

Також, за словами митників, трапляється так, що в деклараціях перевізники вказують одну вартість транспортованої продукції, а на справді вона може бути в десятки разів більшою. Ще одним способом завести в Україну контрабандний товар - вказати в документах Україну як транзитну країну, а насправді товар залишити тут. Або ж за документами товар везуть в Європу, а на коробках вказані адреси українських фірм. У таких випадках митники віддразу розуміють, що це контрабанда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ