Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На Пагорбі Слави у Львові з’явилися георгіївські стрічки

На Пагорбі Слави у Львові з’явилися перші люди з георгіївськими стрічками. Міліція, яка і далі оточує вулицю Пасічну, пропускає їх до Могили невідомого солдата, також пропускає людей з квітами, повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події

Тим часом перехожі товпляться біля міліцейських кордонів, не маючи змоги пройти по вулиці. Журналісти чули вказівку керівника міліцейських підрозділів – пропускати тільки з квітами.

Міліції побільшало. З’явилися бійці спецпідрозділу «Титан», біля гуртожитків стоять автобуси з «Беркутом».

Всередині міліцейського оточення перебуває кілька депутатів міської та обласної рад, зокрема, можна помітити Ірину Сех, Михайла Блавацького, Любомира Мельничука.

Також приблизно годину тому зо дві маршрутки привезли на Марсове поле людей старшого віку. Це були комуністи. Серед них можна було помітити голову львівського представництва Антифашистського комітету Олександра Калинюка. Одяг багатьох з них прикрашали георгіївські стрічки, у руках квіти, несли кілька державних прапорів, жодного червоного. Людей з медалями та орденами серед них було обмаль. На кожному кроці - міліціонер. Відбувся молебен, далі - покладання квітів. Відтак, ця група піднялась Марсовим полем на Пагорб Слави, де спинилась біля кордону міліції. Пропускають, як правило, літніх людей з георгіївськими стрічками та квітами, звісно, не чинять перешкод і ветеранам, чиї груди у нагородах.       

На Пагорбі Слави тим часом відбулося кілька словесних сутичок міліції з перехожими, які знову престали пропускати людей через міліцейські кордони. Не пропустили також кількох депутатів, зокрема, Андрія Корната і  Святослава Шеремету. Керівник фракції Партії регіонів Ігор Грещук теж спершу не зміг потрапити в оточення, але згодом таки пройшов. Пройшов і свободівець Михайло Семчій  - взяв у руку гілочку бузку та сказав, що він з Партії регіонів. Регіонали попередили міліцію і сказали: "Ето наши, прапустітє".

Фото - Сергій Бобра

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ