Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На ярмарку вакансій у Львові знайти роботу можуть близько ста неповносправних

1/3
Сьогодні, 1 липня, у Львові в молодіжному центрі праці, пройшов ярмарок вакансій для людей з особливими потребами. Загалом взяти особливих працівників згодились 8 роботодавців.

За словами голови товариства Зеленого Христа Олександра Волошинського, це вже не перший такий ярмарок, і спостерігається добра тенденція до збільшення кількості роботодавців. «У Львові наразі зареєстровані в службі зайнятості близько 150 людей з особливими потребами. Загалом ж по області таких людей 50 тисяч. Більшість осіб з особливими потребами, які хочуть працювати – це інваліди ІІ групи. Наразі невідомо, скільки людей вдасться працевлаштувати завдяки сьогоднішньому заходу, але, зважаючи на попередній досвід, думаю близько сотні людей таки знайдуть роботу», - пояснив він.

Також Олександр Волошинський розповів, що трапляються випадки, коли люди просто не хочуть працювати. «Тобто в черзі вони стоять, але коли ми знаходимо для них вакансії, вони просто відмовляються, адже їх це не цікавить. Багато працівників з особливими потребами не розуміють проблем своїх роботодавців, а керуються лише своїм становищем. Тобто не завжди виходять на роботу,чи не серйозно до неї ставляться, що в випадку, якщо це ланцюгове виробництво, може привести до збою в роботі підприємства. Але є і такі, що дуже хочуть працювати, і можуть це робити, маючи вищу освіту», - додав він.

Серед потенційних працедавців на сьогоднішньому ярмарку були представники супермаркетів «Ашан» та «Практікер», які можуть забезпечити роботою десятки людей. Також на перспективу йдуть перемовини з ЛАЗом.

Також під час ярмарку вакансій презентували проект «Україна рухається». Проект передбачає і працевлаштування людей з особливими потребами. Зокрема, наразі 10 охочих зможуть продавати, до прикладу, карточки поповнення рахунку в центральній частині міста. Для них розроблені спеціальні трьоколісні велосипеди. Такий проект на думку організаторів сприятиме кращому ставленню суспільства до людей з особливими потребами. «Україна рухається» - це неприбуткова організація, заробітна плата в ній залежатиме від продажів, але буде і стабільна ставка. А виробники, що пропонуватимуть свої товари, спілкуватимуться безпосередньо з реалізатором, а не через організацію. Такий проект стартує в кінці серпня у Львові, Мукачево та Ужгороді.

Наступний ж ярмарок вакансій для людей з особливими потребами відбудеться вже восени, напередодні міжнародного дня інвалідів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ