Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Обласна рада дозволила "Шеврону" добувати сланцевий газ у Львівській області - 66 голосів. Фото. Відео

Сьогодні, 3 жовтня, Львівська обласна рада погодила проекту Угоди про розподіл вуглеводнів (які видобуватимуться у межах ділянки «Олеська») між державою Україна, компанією «Шеврон Юкрейн Б. В.» та товариством з обмеженою відповідальністю «Надра Олеська». За відповідне рішення проголосувало 66 депутатів (загалом у раді 116 депутатів). Проти - 2. Не голосувало 24 депутати, утрималось троє. В голосуванні брало участь 95 депутатів.

Депутати дебатували цілий день.

Представники фракції "Свободи" були проти, однак їхні аргументи про можливі екологічні ризики, сумнівну екомічну вигоду, втрати для місцевих громад не справили впливу.

Опоненти, представники фракцій "Батьківщини", "УДАРу", УНП, ПППУ, ПР, зазначали, що екологічні небезпеки мінімальні, що "Шеврон", яка коштує 300 млрд доларів, не буде ризикувати своєю репутацією. Що треба створити умови інвестору, бо більше в Україну ніхто не прийде. І що Україна повинна добудувати сланцевий газ, бо це шлях до енергетичної незалежності, це новітні технології.

У виступах народний депутат від "Свободи" Михайло Блавацький сказав, що коли депутати проголосують за угоду, то це буде "переворот у раді". Нагадав про "сповпи ганьби". Народний депутат від "Свободи" Ірина Сех симпатиків угоди назвала "тушками" і "зрадниками".    

Далі до ухвали було внесено чимало поправок від депутата Олександра Ганущина, які здебільшого були скеровані на врахування інтересів місцевих громад. Пропозиції представників "Свободи" набирали тільки 35-40 голосів.

У роботі ради брав участь міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький. Тримався впевнено і воднораз коректно, на питання депутатів відповідав конкретно, на образи не реагував.  Сказав, що уряд покінчить із Грибовицьким сміттєзвалищем.

Наприкінці засідання до зали увійшли якісь жінки, їх було п'ятеро, стали біля трибуни і почали кричати "Ганьба зрадникам народу", "Не продавайте наших дітей". Депутати від "Свободи" долучились до них, але якось без ентузіазму, жінки перекрикували всіх. Попри галас голова ради поставив на голосування ухвалу в цілому. На табло висвітилось 66 голосів.

Протестантки в запалі продовжували ганити на все горло депутатів,  більшість проголосувала ще щось і голова ради закрив історичну сесію. 

Фото - Гал-інфо. 

Відео - Павло Паламарчук, Гал-інфо.


Відео - Павло Паламарчук, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ