Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Під Львівською ОДА Литвину погрожують судом

1/3
Кілька хвилин тому під стінами Львівської ОДА розпочався флеш-моб проти суміщення посад народними депутатами «Віддай мандат, або геть з посади!» , повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

12 чоловік вишикувалися перед будівлею ОДА. Вони тримають плакати «Влада без закону – загроза для громади», «Припиніть обкрадати країну», «Зарплата сумісника = 500 тисяч гривень бюджетних коштів щомісяця».

Флеш-моб полягає в тому, що учасники поставили два стільці, на яких одночасно сидить одна людина. Інші учасники приносять йому гроші, він кладе їх до кишені.

Депутат облради, керівник виконавчого комітету ЛОО «Наша Україна» Ігор Стефанишин зазначив в коментарі журналістам, що «у нас і досі є сумісники. Це десять осіб у Верховній раді, майже всі з яких є представниками Партії регіонів. Ми вимагаємо від Верховної ради, щоб це питання було вирішено в межах закону України. Зокрема сьогоднішня акція скерована в першу чергу проти порушення закону, але це порушення вчинене конкретними особами»

Він також зазначив: «Голова Львівської ОДА Василь Горбаль хоч і написав заяву про звільнення від депутатських повноважень, але вона ще й досі не розглядалася. У нас питання: чому? Якщо в цьому винен Литвин, то ми готові подати до суду на Верховну раду та Литвина.»

Депутат додав, що конкретної дати судового позову сказати не може і наголосив, що по всій Україні проходять масові акції. Відповідно, він сподівається, що влада відреагує і до суд подавати не доведеться.

Акція закінчилася тим, що одне крісло з-під учасника забрали і він почав розкидати «гроші».

Фото - Михайло Дашкович

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ