Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Стартує голосування за логотип олімпійської заявки Львова. Фото

13 січня розпочинається голосування за логотип Заявки Львова на право проведення Зимових Олімпійських ігор 2022, повівдомила прес-служба Львівської ОДА.

У листопаді минулого року Україна подала декларацію до міжнародного Олімпійського комітету і розпочала першу в своїй історії Олімпійську кампанію щодо отримання права на проведення Зимових Олімпійських ігор 2022 року у Львові. Однією зі складових цього процесу є вибір логотипу Заявки приймаючого міста.

«Напевне було б неправильно, якби логотип було обрано в кабінетах. Тому ми хочемо зробити вибір максимально публічним. Я запрошую Вас взяти участь в інтернет-голосуванні за офіційний логотип Заявки Львова на проведення Зимових Олімпійських та Паралімпійських Ігор 2022-го року. З вашою допомогою буде обрана одна з чотирьох концепцій», – написав на своїй сторінці в Facebook Віце-прем’єр, голова Оргкомітету з підготовки заявки на Зимову Олімпіаду Олександр Вілкул.

Голосування триватиме до 26 січня 2014 року на спеціально створеному сайті www.lviv2022.in.ua. Тут можна не лише зробити свій вибір, але й дізнатися, що надихнуло його творців, а також побачити, як можна використати даний графічний символ. Для цього необхідно навести курсор на відповідний варіант.


«Ваш вибір визначить логотип-переможець, який Україна офіційно представить громадськості. Його побачить увесь світ! Голосуйте та запрошуйте до голосування своїх друзів!», – сказав Олександр Вілкул.

Обраний логотип буде представлено у Міжнародному Олімпійському комітеті. В процесі відбору міст проведення Олімпіади логотип буде розповідати світу про Україну, унікальні Львів і Карпати з щирою українською душею та неповторними зимовими курортами.

Голова національного Олімпійського комітету України Сергій Бубка зазначив: «Друзі, у вас є унікальна можливість допомогти у здійсненні Олімпійської мрії тисяч українських спортсменів та уболівальників спорту. Оберіть офіційний логотип Заявки Львова та підтримайте прагнення України стати господаркою зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор – 2022. Визначивши найкращий із чотирьох варіантів лого, ви допоможете заявці Львова ефектніше презентувати себе світу. Тому будьте активними – долучайтеся до творення історії майбутнього українського зимового спорту».

Варіанти логотипів Олімпійської заявки Львова були розроблені всесвітньо відомою американською дизайнерською компанією «North design», в активі якої робота над логотипами заявок на право проведення багатьох чемпіонатів світу, олімпійських та паралімпійських ігор.

«Шлях до перемоги не простий. Швеція вже всьоме подає заявку. Корейський Пьончанг, в якому відбудуться Ігри 2018-го року, переміг з третьої спроби. Тому навіть сама участь України в цьому конкурсі – це вже перемога. Адже про цей конкурс будуть говорити в усьому світі, рекламуючи українські зимові курорти. Прямий наслідок – збільшення потоку туристів. Хтось відкриє для себе нашу країну вперше, а хтось закохається в неповторні Карпати і львівський шарм і буде приїжджати до нас знову і знову», – сказав Олександр Вілкул.

Він зазначив, що мета-максимум – домогтися перемоги Львова над конкурентами і провести в 2022 році Зимові Ігри в Україні. «Ідея подати заявку на проведення Олімпіади належить нашому Президенту Віктору Януковичу. Перемога і проведення Ігор – не просто важливі самі по собі, а ще й прискорять розвиток туристичного регіону Карпат на 20-30 років. Ефект від цього імпульсу відчує на собі вся країна. Україна переможе у будь-якому разі!», – сказав Олександр Вілкул.

Довідка.

У березні 2014 року до міжнародного Олімпійського комітету (МОК) буде подано заявковий файл і гарантійні листи від Національного олімпійського комітету України (НОК) та керівництва міста Львова. В липні 2014 року Виконавчий комітет МОК оприлюднить список міст-кандидатів. Місто, яке прийматиме 24-ті Зимові Олімпійські ігри, оберуть в липні 2015 року на засіданні МОК в Куала-Лумпурі (Малайзія). Головою оргкомітету з підготовки та супроводження заявки до Міжнародного олімпійського комітету на проведення в 2022 році зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор в Україні Олександра Вілкула було призначено Указом Президента України №315/2013 від 5 червня 2013 року.

фото з lviv2022.in.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ