Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові по камінчику руйнується «Просвіта». Фото

У Львові пам’ятник «Просвіті», який розміщено у сквері між вул. Лисенка та вул. Просвіти, в жахливому стані. Плитка, якою він обкладений, обвалилася, а сам пам’ятник пошкодили написами.

Таку картину можна спостерігати вже не перший рік, і міська влада не докладає жодних зусиль для його відновлення.

Так виглядає пам'ятник "Просвіті" у Львові.

Сьогодні, 19 червня, в коментарі Гал-інфо міський голова Львова Андрій Садовий переадресував це питання Товариству «Просвіта».

«Враховуючи те, що ми у Львові маємо серйозну організацію «Просвіта», яка чомусь свої приміщення віддає, а потім там з’являються ресторани, то я думаю, що вона повинна цей процес примати постійно на пульсі, і якщо немає бюджетних коштів, то варто знаходити позабюджетні. Це ж пам’ятник «Просвіті»! – прокоментував Садовий.

Він також додав, що кожен пам’ятник повинен мати ту чи іншу структуру, яка повинна приділяти йому увагу та «більше любити».

Пам'ятник розвалюється по частинах. Видно, що у горі окремі елементи пам'ятника теж втрачені.

«У нас у Львові є дуже багато проблемних питань, які потребують вирішення. Безперечно, і це питання буде в полі зору нашої уваги, і я б хотів, щоб «Просвіта» не стояла збоку», - зазначив міський голова.

Він також нагадав, що його «Самопоміч» нещодавно відчищала пам’ятник Т. Шевченку.

«Якщо «Самопоміч» взяла і організувала процес по пам’ятнику Шевченка, чому «Просвіта» не може взяти патронат над пам’ятником «Просвіті», адже це дуже легко зробити», - зауважив Садовий.

У культурній столиці України пам'ятник "Просвіті" виглядає жалюгідно.

Нагадаємо, що пам`ятник відкритий у 1993 році до 125-річчя товариства «Просвіта». Скульптор - Василь Ярич, архітектор - Микола Обідняк.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ