Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ветеранів УПА у Львові зустріли гучними оплесками

Сьогодні, 27 травня, у Львові відзначають День Героїв. Відбулася урочиста хода від пам’ятника провідника УПА Степана Бандери до пам’ятника Т. Шевченка на проспекті Свободи. Колону ветеранів УПА на вулицях Львова городяни та гості міста вітали оплесками та вигуками «Слава Героям!». Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

Загалом у марші взяло участь близько 2 тис чоловік. Колони супроводжували правоохоронці. Очолював ходу військовий оркестр.


Участь в урочистій ході взяв голова Львівської обласної ради Олег Панькевич, депутати Львівської обласної та міської рад, представники ветеранських організацій, учнівської та студентської молоді.

Учасники ходи вигукували гасла: «Герої не вмирають! Вмирають вороги!», «Слава Нації! Смерть ворогам!», «Шухевич, Бандера – Герої України!», «ОУН-УПА – державне визнання!».


Перед кількатисячним зібранням на площі перед пам’ятником Шевченкові виступив голова Львівської обласної ради Олег Панькевич.

«Ми зібралися тут, біля пам’ятника Шевченкові, який дав визначення українській нації як єдність мертвих, живих і ненароджених, - зазначив Олег Панькевич. - Нас об’єднали Шевченко, Бандера, Шухевич, Коновалець і Міхновський… Сьогодні у  цій колоні поруч ми відчували присутність тих, хто захищав Львів від поляків у 1918 році, і тисяч тих, хто створював підпільну Організацію українських націоналістів, пізніше – Українську повстанську армію, хто помирав у сталінських катівнях. Сьогодні вони – разом з нами.

З нами не тільки герої, які зі зброєю захищали державу, з нами – велети українського духу, які є для нас ідейним дороговказом… Та їх не чують ті, хто продовжує окуповувати українську державу, манкурти, новітні валуєви - колєсніченки, які влаштовують нам нову ганьбу. Вони перевіряють нас з вами, дивляться на нашу реакцію так, як торік, 9 травня, перевіряли, як львів’яни реагуватимуть на червоні шмати.

Мусимо бути рішучими, мати холодний розум, щоб протистояти сьогоднішнім викликам. Але я переконаний, що вони приречені на поразку, бо наші Герої – Бандера, Коновалець, Міхновський,  Шухевич - разом з нами, і ми мусимо продовжити їхню справу», - сказав Олег Панькевич.

Голова обласної ради також зазначив, що наших героїв шанують у Литві - мерія Каунаса прийняла рішення про встановлення дошки Євгенові Коновальцю в цьому місті.

Додамо, що нікого з представників Львівської ОДА на урочистому віче біля пам'ятника провіднику ОУН-УПА Степану Бандері та на віче біля пам'ятника Т. Шевченку не було. Також не було й міського голови Львова Андрія Садового.

Акція пройшла під державними прапорами, а також під прапорами ряду політичних партій.

Довідка:

День Героїв або Свято Героїв - щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків - борців за волю України, яке відзначають 23 травня.

Фото - Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ