Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Шахтар» - «Реал»: З розгрому – в інтригу

Поступаючись по ходу матчу з рахунком 0:4, донецький «Шахтар» так і не зміг створити великий камбек, забивши у підсумку три голи у відповідь. Мадридський «Реал» на «Арені Львів» святкував перемогу з рахунком 4:3. Найбільше насолоди вболівальники отримали наприкінці поєдинку, коли з розгрому «Шахтарю» вдалося повернути у гру справжню інтригу.
ФК "Шахтар"

Сказати, що матч проти «Реала» викликав особливий ажіотаж, не сказати нічого. На це свято Ліги Чемпіонів до Львова з’їжджалися вболівальники не тільки з різних міст України, а й з різних куточків Європи. І подивитися справді було на що: і на зірковий «Реал» з Кріштіано Роналду та Гаретом Бейлом, і на те, як «Шахтар» до останнього боровся з титулованим суперником.

Щодо самого матчу, то для «Шахтаря» його сміло можна ділити на дві частини: до виходу на поле реактивного бразильця Тайсона та після нього. До того, як «Реал» у матчі зробив рахунок 4:0, перевага майже в усіх компонентах гри була за командою Рафаеля Бенітеса. «Вершкові» добре тримали м’яч, грали у дрібний пас і найчастіше до атак задіювали реактивних Бейла та Роналду. Зірки світового футболу провели дуже хороший матч, неодноразово граючи ефектно та ефективно. Василь Кобін, який у цьому матчі на правому фланзі замінив дискваліфікованого Даріо Срну, з Бейлом справлявся з пермінним успіхом. Втім, коли «Реал» забивав вперше, не так вина Кобіна, як непорозуміння між Ракицьким та П’ятовим призвело до того, що Бейл випередив обох і віддав прекрасну передачу на Роналду. Зірка світового футболу головою переправив м'яч у порожні ворота. 

Якщо відверто, то в грі «Реала» привабив не так гол Роналду, як гра команди на підстановці та в колективному відборі м’яча. Коли атакував «Шахтар», в команди Луческу було мало вільних зон. Нервував і Луческу у першому таймі: гра «гірникам» в позиційній атаці не вдавалася. Кілька «пожеж» поблизу воріт гостей – усе, на що «Шахтар» спромігся у першому таймі. «Реал» створив більше, варто лише пригадати удар вище Роналду у самісінькому дебюті поєдинку.

На початку другого тайму Роналду знову створив серйозні проблеми «Шахтарю». Один з найдорожчих гравців світу спочатку асистував Модрічу, а за кілька хвилин - Карвахалю. Що цікаво, в період між другим і третім голом португалець між робити дубль, але у ближньому бою не зміг переграти П’ятова. Не забив Крішті у цьому епізоді – забив у наступному. Знову у матчі спрацювала зв’язка Бейл – Роналду. Перший немов на мотоциклі об’їхав Кобіна на фланзі та віддав зрячий пас на Роналду, який з другої спроби таки зумів розстріляти ворота «Шахтаря». Ефектні другий та третій гол у ворота «Шахтаря» вдалося забити Модрічу та Карвахалю. 

При рахунку 0:4 на табло в гру помітно включився реактивний Тайсон. Як сказав Мірча Луческу після матчу, бразилець зумів розбудити атакувальних гравців «Шахтаря». Як це не дивно, але «Шахтарю» в найбільшій мірі завдяки Тайсону вдалося зробити серйозний камбек. За фол проти Тайсона пенальті реалізував Тейшейра, після кутового дальню штангу замкнув Дентійньо, а з передачі того-таки Тайсона Тейшейра зробив рахунком 3:4.

Оживлена «Арена Львів» аж ніяк не хотіла завершення матчу. Лише чотири хвилини були у «Шахтаря» для того, аби уникнути поразки, однак дива не сталося. Та й якщо відверто, то «Реал» уже «заморозив» свою перемогу, і справжніх нагод забити у ворота Кіко Касільї уже не було.

У підсумку поразка «Шахтаря» з рахунком 3:4, поразка, за яку команді Мірчі Луческу не повинно бути соромно. Проти зіркового клубу «Шахтар» зіграв достойно. Найголовніше те, що вболівальники на «Арені Львів», які підтримували і «Шахтар», і «Реал», відчули справжнє свято. Вони отримали ті емоції, за якими і прийшли на дуже якісний футбол найвищого рівня. 

Олексій ЧижГал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ