Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Розпуск Верховної Ради та перевибори – єдиний легітимний шлях для очищення влади, – Львівський УДАР

Вихід фракцій УДАРу та Свободи з коаліції відкрив єдиний можливий шлях до розпуску Верховної Ради України та оголошення дострокових виборів. Однак, це не має жодним чином негативно вплинути ані на роботу народних депутатів, ані на діяльність уряду. Про це йдеться в заяві Львівської обласної організації політичної партії УДАР Віталія Кличка, оприлюдненій сьогодні, 25 липня.

Подаємо заяву повнотекстово:

"Нещодавно Україна пережила поворотниймомент своєї історії. Під час Революції Гідності українці раз і назавжди на весь світ заявили, що не дозволять панувати над собою жменьці корумпованих злочинців.

Головною ж вимогою українців, які вийшли на Майдан було повне перезавантаження влади. Перший крок для цього ми зробили, коли обрали нового Президента. Наступний крок – перевибори парламенту. Саме це обіцяв у своїй передвиборчій кампанії Петро Порошенко, цього вимагали люди на Майдані. Така вимога є абсолютно необхідною для подальшого розвитку нашої країни. Цей парламент повністю себе вичерпав і немає жодного права на подальше існування.

Колишня комуно-регіоналівськабільшість, сформована з відвертих злодіїв, корупціонерів та їх водіїв і масажистів обслуговувала злочинний клан Януковича. Апофеозом «парламентської роботи» цієї більшості стали антинародні та антигуманні голосування 16 січня, коли за легким помахом руки штатного ляльковода Чечетова так звані народні депутати з фракцій КПУ та ПР фактично, протиставили себе українському народові. Сьогодні ж залишки цих двох фракцій саботують діяльність Верховної Ради України, не даючи парламенту ефективно працювати в умовах фактичної війни. Більше того, частина депутатів відверто та прямо, користуючись своїми повноваженнями покриває міжнародних терористів на Сході України. Саме тому розпуск Ради та перевибори – це ще й питаннянаціональної безпеки.

Це розуміють депутати від УДАРу, які вийшли з більшості для того, щоб ініціювати процедуру розпуску парламенту. Це дуже добре розуміють і близько 70% українців, які вимагають перевиборів. Адже очищення влади – це вимога Майдану. І настав час її виконувати.

Сьогодні ми, українці, отримали унікальний шанс сформувати справді народний парламент – без п’ятої проросійської колони у вигляді комуністів, без кримінальних олігархів-регіоналів, без грошових мішків, без Чечетових, Єфремових, Симоненків та інших осколків минулого. І ми не маємо права змарнувати цей шанс.

Єдиний шлях раз і назавжди позбутись тягара з минулого в українській політиці – це проведення дострокових виборів. Єдиний механізм, який, відповідно до чинного законодавства дозволяє це зробити – припинення існування коаліції в парламенті. Вчора фракції УДАРу, Свободи та ряд інших депутатів зробили цей крок для того, аби припинити існування цього парламенту. Від учора почався 30 – деннийвідлік, після якого Президент отримає право розпустити парламент. Після цього будуть оголошені дострокові вибори, в результаті яких, ми у цьому переконані, Україна отримає якісно нову Верховну Раду!

Як відзначив заступник голови Львівського УДАРу депутат Львівської міської ради Петро Адамик, «те, що УДАР вийшов з коаліції свідчить про те, що ми з відповідальністю ставимось до тих обіцянок, які давали своїм виборцям і під час Революції Гідності, і після неї. Однак, це не означає, що робота Верховної Ради має бути припинена. Депутати від УДАРу і далі виконуватимуть свої обов’язки, працюватимуть над законами,голосуватимуть за конструктивні ініціативи уряду. Усі ж заяви про те, що, нібито, після припинення функціонування коаліції Верховна Рада буде паралізована слід трактувати просто як небажання окремих депутатів іти на вибори. Ми ж не боїмось звернутись до своїх виборців за підтримко, адже ми виконуємо їх волю».

За словами народного депутата, голови львівської обласної організації УДАРу Ярослава Гінки, вихід УДАРу та Свободи з коаліції – єдиноможливий шлях до розпуску та перевиборів українського парламенту.

«Ми дуже довго переконували наших колег по коаліції в необхідності такого кроку, були зареєстровані відповідні постанови. Однак, прийняти спільне рішення трьох фракцій так і не вдалось. Тому ми взяли на себе таку відповідальність і вийшли з коаліції. Великим позитивом є й те, що наші колеги і з Свободи, і частина депутатів з Батьківщини теж розуміють, що це єдиний можливий механізм для очищення парламенту. Проте, за доброї волі усіх депутатів, розпуск коаліції жодним чином не мав би вплинути на роботу Верховної ради та Кабінету Міністрів. За законом, і депутати і уряд повноцінно працюють аж до, відповідно, обрання нового складу ВРУ. Крім того, Згідно закону члени уряду стають виконуючими обов'язків, а виконуючим обов'язків голови уряду стає віце прем'єр. Депутати ж мають проголосувати за відставку уряду. Ні першого ні другого не відбулось. Тому підстав робити панічні заяви про блокування роботи абсолютно немає», - відзначив Ярослав Гінка".

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ