Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

НБУ має намір підвищити норму обов'язкового продажу валютної виручки з 50% до 100%

Національний банк України має намір підвищити норму обов'язкового продажу резидентами України валютної виручки, в тому числі від продажу товарів за зовнішньоекономічними договорами, з 50% до 100%. Про це РБК-Україна повідомили в НБУ.

"Це поки що намір", - уточнив представник Нацбанку.

Нагадаємо, 19 травня 2014 р. НБУ продовжив до 20 серпня 2014 р. вимоги щодо обов'язкового продажу 50% валютної виручки. Такий захід, як зазначали в прес-службі НБУ, було вжито у зв'язку із суспільно-політичним напруженням, яке предопредело наявність певних елементів ризику і невизначеність щодо подальшого розвитку ситуації у фінансовій сфері.

Введення вимоги про обов'язковий продаж на міжбанківському валютному ринку України стосується:

надходжень в іноземній валюті з-за кордону на користь юридичних осіб, які не є уповноваженими банками, фізичних осіб-підприємців, іноземних представництв (крім офіційних представництв), на рахунки, відкриті в уповноважених банках для ведення спільної діяльності без створення юридичної особи, а також надходжень в іноземній валюті на рахунки резидентів, відкриті за межами України на підставі індивідуальних ліцензій Національного банку;

надходжень в іноземній валюті з-за кордону на користь фізичних осіб у сумі, що дорівнює або перевищує в еквіваленті 150 000 гривень за місяць. Винятком є надходження з-за меж України в іноземній валюті на користь фізичних осіб (резидентів і нерезидентів), повернуті у зв'язку з неправильно вказаними реквізитами.

Вимога обов'язкового продажу поширюється на надходження в іноземній валюті 1-ї групи класифікатора іноземних валют та банківських металів та в російських рублях.

Ця норма діє з середини листопада 2012 р.

РБК-Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ