Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США вітають можливу зустріч Порошенка й Путіна

США вітають можливу зустріч Порошенка й Путіна, - Укрінформ.

Офіційний Вашингтон підтримує можливість проведення зустрічі між президентом України Петром Порошенком і главою РФ Володимиром Путіним з метою обговорення, зокрема, ситуації на сході України та в окупованому Криму.

Про це зазначила в четвер під час щоденного брифінгу речник Державного департаменту США Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми бачили повідомлення, що найближчими днями президент Порошенко і президент Путін планують поговорити. Ми, звичайно, підтримуємо це та сподіваємося, що справа просунеться вперед", - підкреслила речник держдепу.

У цьому зв'язку вона наголосила, що Сполучені Штати "давно підтримують імплементацію Мінських протоколів". За її словами, все що Росії потрібно зробити зараз – виконати ці домовленості.

Водночас Псакі висловила занепокоєння офіційного Вашингтона з приводу колон, які позначені як "гуманітарний конвой", перетинають з російського боку кордон України. "Ми не знаємо їхнього вмісту, і це не завжди схвалюється українською владою", - зауважила Псакі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ