Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ГПУ збиралася висунути проти Мельничука звинувачення, - Найем

Генеральна прокуратура збиралася просити про зняття депутатської недоторканності з депутата Сергія Мельничука й висунути проти нього звинувачення в порушенні Кримінального кодексу.

Про це пише депутат від фракції "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм у Facebook із посиланням на свої джерела.

"Перехід Сергія Мельничука в групу Ігоря Єремеєва має не лише моральну, але й кримінальну складову", - зазначає він.

"За моєю інформацією, цього тижня Генеральна прокуратура готувалася подати подання про зняття депутатської недоторканності з пана Мельничука й висунути проти нього звинувачення в порушенні низки статей кримінального кодексу", - заявляє Найєм.

За його словами, цю інформація ретельно приховували, щоб колишній командир "Айдару" не втік від слідства й не залучив на свій захист колишніх соратників по батальйону.

"Більше того, про підготовку такого подання було відомо керівництву Верховної Ради", - запевняє депутат.

Найєм вважає, що Єремеєву колишній комбат "потрібен був для того, щоб не розпалася парламентська група", у якій не вистачало одного депутата.

"Якщо після цього переходу Генпрокуратура не подасть подання про зняття з Мельничука недоторканності, це кине тінь на всю слідчу групу ГПУ, яка займалася справою й особисто на генерального прокурора Віктора Шокіна", - вважає він.

Найєм подав запит генпрокурору Шокіну "для з'ясування всіх обставин".

Як відомо, 3 березня Мельничук увійшов до складу депутатської групи "Воля народу" олігарха Ігоря Єремеєва. Після цього у сесійній залі Верховної Ради сталася бійка між Мельничуком і Ляшком, із фракції якого раніше вигнали Мельничука.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ