Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт  |  Кримінал

Арбітражна палата ФІФА відкрила справу щодо Блаттера і Платіні

Арбітражна палата комітету з етики Міжнародної федерації футболу (ФІФА) відкрила справу щодо президента федерації Зеппа Блаттера і голови УЄФА Мішеля Платіні, - BBC.

"Арбітражна палата уважно вивчила доповіді (Слідчої палати комітету ФІФА з етики. - ВВС.) і вирішила офіційно порушити справу проти двох посадових осіб", - йдеться у заяві ФІФА.

Повідомляють, що під час розгляду обидві сторони запросять для пояснення своєї позиції і надання доказів.

Арбітражна палата очікує, що рішення у двох цих справах ухвалять протягом грудня.

21 листопада слідча палата комітету ФІФА з етики завершила розслідування стосовно Блаттера і Платіні, яких відсторонили від діяльності на 90 днів. В остаточних звітах палата попросила запровадити санкції щодо керівників ФІФА та УЄФА.

У понеділок президент ФІФА Зепп Блаттер, який опинився у лікарні після усунення від управління світовим футболом, розповів, що у певний момент перебував при смерті.

Пан Блаттера звинувачують у підписанні "невигідного для ФІФА" контракту і виплаті у 2011 році "невиправданого гонорару" обсягом 2 мільйони швейцарських франків голові УЄФА Мішелю Платіні за його роботу, якій більше дев'яти років.

Однак пан Платіні стверджує, що та сума була "законною компенсацією" за час, який він пропрацював під керівництвом Зеппа Блаттера, і що у 1998 році у них була усна домовленість про це.

BBC

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ