Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через піротехніку на новорічні свята травмувалися 3 людини

Унаслідок необережного поводження з піротехнікою на новорічні свята в Україні травмувалося троє людей, - повідомив департамент комунікації Національної поліції України.

У 9-річного хлопчика з Каховки та 37-річного мешканця Самбора – травматична ампутація пальців, у 5-річного хлопчика з Генічеського району травмовано око. Всі постраждалі знаходяться у лікарні. Поліцейські встановлюють всі обставини події.

Першого січня близько 6-ї ранку до Єдиного центру 102 поліції Херсонщини з дитячої обласної лікарні зателефонувала чергова медсестра та повідомила, що в травматологічне відділення з діагнозом «різані рани рук, ампутація двох пальців правої кисті» доставлений 9-річний мешканець м. Каховка.

Слідчо-оперативна група Дніпровського відділення поліції, яка виїхала до лікарні, встановила, що в новорічну ніч хлопець здійснював постріли з піротехнічного засобу типу «римська свіча». Залп петарди стався в руках школяра, в результаті чого він отримав поранення. В цей час поруч із ним перебували його батьки, які і відвезли дитину до лікарні в Херсон.

Попередня правова кваліфікація події – ст.166 Кримінального кодексу України «Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування».

Цього ж дня в травматологічне відділення лікарні м.Херсона жителі одного з населених пунктів Генічеського району привезли 5-річного сина. Лікарі діагностували у хлопця пошкодження ока.

Слідчо-оперативна група Корабельного відділення поліції попередньо встановила, що ввечері 31 грудня хлопчик разом із кількома друзями грався на вулиці. Хтось із дітей кинув петарду у скляну пляшку, після чого вона розірвалася. Уламок потрапив хлопцю в око. На даний час дитина перебуває на консультації в лікарні м. Одеса. Попередня правова кваліфікація події – ст.128 Кримінального кодексу України «Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження».

В обох випадках батьки травмованих дітей до поліції не зверталися. На даний час поліцейські встановлюють всі обставини отримання малечею поранень.

Також зранку 1 січня в Самбірський відділ поліції Львівщини надійшло повідомлення про те, що внаслідок необережного поводження з піротехнічним виробом постраждав чоловік.

Поліцейські попередньо встановили, що 37-річний житель Самбора, святкуючи вдома новий рік, вийшов на балкон, щоб вистрелити з петарди. Проте вона вибухнула у нього в руці. Постраждалого госпіталізували з діагнозом: «повне травматичне відчленування другого та третього пальців лівої кисті».

Поліцейські встановлюють, де саме потерпілий придбав піротехнічний виріб, а також всі обставини події.

Поліцейські закликають дотримуватися основних правил придбання та використання піротехніки та ні в якому разі не давати такі вироби дітям. Варто пам’ятати, що піротехнічні вироби можуть стати причиною травм та опіків, налякати дитину та погіршити її слух.

Нагадаємо, обираючи той чи інший піротехнічний виріб, обов’язково потрібно звернути увагу на інструкцію з використання – вона має бути українською мовою. Також на упаковці має бути вказаний термін придатності і вікові обмеження використання товару. Якщо така інформація відсутня, користуватися товаром небезпечно. Загрозу становить і піротехніка з пошкодженою упаковкою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ