Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Cьогодні не варто обирати Президента парламентом -- Андрій Єрмолаєв

«На сучасному етапі розвитку Україні не потрібен сурогат обрання Президента Верховною Радою. Я виступаю прибічником розвинутого парламентаризму. Проте станом на сьогодні, Україні потрібен Президент, який виступає, як певна противага у формуванні виборчої системи, водночас залишаючись підзвітним парламенту», -- про це в коментарі «Гал-info» повідомив директор Центру соціальних досліджень «Софія» Андрій Єрмолаєв. Водночас він додав, що «через 7-8 років настане новий етап в розвитку нашої держави, який, з урахуванням сучасної політичної системи, призведе до остаточного переходу до парламентської республіки, до так званої парламентсько-канцлерської моделі управління». 

 Нагадаємо, що згідно з результатом загальнонаціонального опитування, проведеного фондом “Демократичні ініціативи” та фірмою “Юкрейн Соціолоджі Сервіс” 80% громадян підтримують загальнонаціональні вибори Президента України і лише 7% респондентів делегують право обирати главу держави Верховній Раді. За цими ж даними 7% респондентів вважають посаду Президента в Україні зайвою і лише 6% не визначилися зі способом обрання глави держави.
Загальнонаціональне опитування громадян України проводилося з 1 по 12 жовтня 2006 року Фондом “Демократичні ініціативи” та фірмою “Юкрейн Соціолоджі Сервіс”. Було опитано 2010 респондентів віком від 18 років і старше. Теоретична похибка вибірки становить 2,3%.
Про бажання внести зміни до Конституції для того, щоб обирати Президента у Верховній Раді, виступають представники Партії регіонів і Компартії.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ