Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Депутати вимагають незалежного аудиту комунальних підприємств Львова

Сьогодні, 31 березня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутат Мирослав Данилків звернувся до міського голови Львова та начальника управління контролю і аудиту Львівської міськради з проханням провести незалежний аудит господарської діяльності комунальних підприємств Львова. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

За словами депутата, в бюджеті розвитку Львова передбачені значні внески органу місцевого самоврядування у статутні фонди таких підприємств.

Зокрема, додаткові ресурси отримали комунальні підприємства міста, які вже давно працюють на ринку, і в багатьох випадках є монополістами у своїх сферах господарювання.

Відтак, ЛМКП "Львівтеплоенерго" отримало внесок у статутний фонд 12 528 829 грн, ЛМКП "Львівводоканал" - 42 899 290 грн, ЛКП "Львівсвітло" - 34 312 620 грн, ЛКП "Муніципальна дружина" - 13 млн грн, ЛКП "Львівелектротранс" - 51 772 700 грн.

Депутат наголосив, що фінансова звітність цих підприємств має бути максимально прозорою.

Він закликав провести незалежний аудит згаданих підприємств, передбачити в міському бюджеті Львова гроші на незалежних аудиторів, а усі результати оприлюднити.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ