Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Формула 1 повертається у Францію на Поль Рікар

Гран Прі Франції повертається у календар Формули 1. Організатори підтвердили підписання контракту на п’ять років, починаючи з 2018 року, - motorsport.com

На прес-конференції Автомобільного клубу Франції (ACF) було оголошено про повернення чемпіонату на Поль Рікар.

Гран Прі Франції повернеться у календар після десятирічної відчутності, коли у 2008 році його провели востаннє в Маньі-Кур в Невері.

Поль Рікар приймав Гран Прі 14 разів з 1971 до 1990 року.

На заході були присутні спортивний директор McLaren Ерік Бульє та генеральний директор Renault F1 Сіріль Абітебуль.

На прес-конференції виступив також Крістьян Естрозі, голова регіону PACA, де має пройти гонка. Він був дуже радий, що Франція повернеться у чемпіонат.

«Сьогодні я можу запевнити, що Гран Прі Франції повернеться влітку 2018 року в регіон Прованс-Альпи-Блакитний берег на трасу Поль Рікар», – сказав Естрозі.

«Ми пишаємося цим повернення після десяти років. У 2018 році виповниться десять років з тих пір, як Гран Прі покинув країну. Це значна перемога для тих, хто над цим працював.

Ми знаємо наскільки популярний автоспорт у нашій державі. Ми є послами і носіями інновацій, винаходів, наукових досліджень і розробок. У нашої країни залишився шрам, коли ми втратили Гран Прі.

Після цього було прийнято чимало зусиль, аби повернутися. І я хочу віддати належне колишньому прем’єр-міністру Франсуа Фійону та президенту FFSA Ніколя Дешо і багатьом іншим, хто наполегливо працював для повернення гонки».

Естрозі також додав, що хоче присвятити цю подію Жюлю Б’янкі.

«У мене є думка щодо нашого гонщика з Ніци Жюля Б’янкі, який загинув. Я хочу присвятити це повернення йому, – сказав Крістьян. – Я думками з його родиною та батьком.

Я також хочу присвятити іншим, кого я не знав, але хто причетний до розвитку французького автоспорту, таких, наприклад, як Жан Бера, який залишається для нас величною фігурою у автоспорті».

Генеральний директор траси Поль Рікар Стефан Клер додав, що було докладено чимало зусиль, аби усунути такі потенційні проблеми, як доступ до траси.

«Ми завжди були налаштовані оптимістично, оскільки намагалися дотягнутися до поточних стандартів Ф1, – сказав Клер. – Ми спілкувалися з експертами з технічних та економічних питань, аби нівелювати такі побоювання, як щодо доступу глядачів.

Для Золотого м’яча у 2015 році спрацював план пересування, що дозволило нам вмістити 70 тисяч глядачів. І цей план буде розвиватись й надалі до Гран Прі Франції-2018».

motorsport.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ