Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Гаврилюка, окрім замаху на Копитка, підозрюють у вбивстві Родича. Доповнено

1/2
У Галицькому суді Львова у цей час триває судовий процес, на якому обирають запобіжний захід для Дмитра Гаврилюка.

«Дмитру Гаврилюку оголосили підозру по вбивству Родича. Суд обирає запобіжний захід. Під судом багато людей. Деякі з плакатами», - написала на ФБ Наталія Шелестак.

Згодом стало відомо, що суд ухвалив рішення взяти Дмитра Гаврилюка на два місяці під варту без права застави. 

Додамо, що сьогодні, 3 лютого, люди пікетували суддів Апеляційного суду Львівської області, які ухвалили рішення відпустили під заставу Дмитра Гаврилюка - підозрюваного в організації замаху на львівського бізнесмена Богдана Копитка. Громадяни палили шини та блокували суддів.

Відтак, один із суддів Зеновій Макойда написав заяву на звільнення, а суддя Альберт Белена відмовлявся це зробити, пообіцявши що висловить свою позицію 6 лютого.  

Блокування завершилось приблизно об 14.30. Саме тоді протестувальники довідались, що Дмитро Гаврилюк  є фігурантом іншої справи, яка має бути розглянута у Галицькому судді Львова. Йшлося про вбивство громадянина Родича.

Нагадаємо, що 25 вересня 2015 року у Львові на вулиці Генерала Грекова, 8 невідомі розстріляли із автомата 50-річного Мар’яна Родича, який нібито був родичем Володимира Дідуха, відомого у кримінальних колах на  прізвисько «Вова Морда». Також відомо, що свого часу  Мар’ян Родич входив в ОЗГ «Завіні» (Ореста Завінського).

Також додамо, що 29 серпня 20126 року близько 10.30 на оперативну лінію 102 до правоохоронців надійшло повідомлення про те, що у селі Старе Село, що у Пустомитівському районі на Львівщині, вибухнув автомобіль.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, експерти-вибухотехніки та працівники інших служб. Встановлено, що під час вибуху позашляховика Мерседес, що належав одному з підприємств Львова, загинули троє чоловіків. Ще один пасажир автомобіля отримав травми та був госпіталізований. За попередніми даними, спрацював вибуховий пристрій.

Після вибуху автомобіль був обстріляний з автоматичної зброї.

Згодом з’ясувалось, що троє чоловіків, що загинули внаслідок вибуху автомобіля,  були охоронцями Богдана Копитка, фактичного власника ПАТ “Львівський холодокомбінат”.

Згодом правоохоронні органи затримали 5 осіб, підозрюваних у замаху на умисне вбивство львівського бізнесмена Богдана Копитка. Серед них чотири – виконавці злочину, один – замовник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ