Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Львівська міськрада зробила перший крок до кредиту в 10 млн євро на е-квиток

Сьогодні, 26 травня, депутати Львівської міської ради під час засідання сесії затвердили угоду про наміри щодо підготовки кредитного фінансування від 18. 03. 2016, укладеної між Львівською міською радою, Європейським банком реконструкції та розвитку і ЛКП "Львівавтодор". "За" проголосували 50 депутатів, повідомив кореспондент Гал-інфо.
ekvytok.lviv.ua

Метою є реалізація проекту впровадження у Львові автоматизованої системи збору плати за проїзд у громадському транспорті.

Йдеться про те, що Львів може взяти 10 млн євро в ЄБРР на впровадження електронного квитка. Окрім цього, місто повинне сплатити банку 0,5% від суми за резервування коштів. Навіть якщо місто ці кошти не братиме, однаково буде змушене заплатити збір за резервування.

Голова фракції "Народний контроль" Валерій Веремчук заявив, що ідея правильна, і потрібно виводити прибуток від перевезень з тіні, але варто розглядати й інші варіанти, а не лише кредит.

"Є ряд зауважень і застережень. Ні управління транспорту, ні інші не дали нам чіткий кошторис, на що підуть ці кошти. Дійсно, угода - це можливість залучити фахівців, якщо наші не справляються, але треба розглядати й інші варіанти, а не просто кредити", - сказав Валерій Веремчук.

За словами керівника управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Ольги Сивак, над цим питання вже працюють технічні консультанти з банку, і на початку червня вони привезуть до Львова свої напрацювання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ