Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Заручники транспортної "реформи" зробили Садовому останнє попередження

Сьогодні, 27 жовтня, мешканці приміських районів Львова, що стали заручниками транспортної "реформи", пікетували Львівську міську раду: якщо до 1 листопада не повернуть зупинки приміських автобусів у межі міста, об’єднані приміські громади погрожують більш радикальними акціями. Про це повідомив УКРОП Львівщини на ФБ.

Зокрема, у повідомленні сказано: «Протестувальники Пустомитівського, Жовківського та Городоцького районів Львівщини прийшли до мерії, щоб висловити свою незгоду із перенесенням кінцевих зупинок до меж міста Львова. Вони зібрались, щоб вручити меру міста Андрієві Садовому петицію із вимогою зняти обмеження і повернути маршрути приміських автобусів до попередньо визначених кінцевих зупинок не пізніше 1 листопада 2016 року. Пікетувальники наголошують – акція є попереджувальною.

В петиції йдеться про те, що мешканці передмістя приїжджають до Львова на роботу, навчання, лікування тощо і теж є платниками податку у місті. Перенесення кінцевих зупинок серйозно вдарило по кишені мешканців області, майже вдвічі збільшило витрати часу на добирання переповненим міським транспортом на роботу чи навчання.

Вони наголошують, що та кількість приміського транспорту, що заїжджала у межі Львова, є критично малою і аж ніяк не є причиною корків на автомагістралях і, тим більше, серйозним фактором екологічної загрози місту.

Пікетувальники вважають такі дії мерії нічим іншим, як боротьбою за фінансові потоки із повним ігноруванням інтересів і мешканців передмістя, і львів’ян, які змушені користуватись переповненими міськими автобусами через таке «реформування».

Як повідомляє з місця події Ігор Муравський, депутат Жовківської районної ради від партії УКРОП, який є учасником акції від свого району, в петиції вимагають створити тимчасову робочу групу, в яку мають увійти представники керівного складу Львівської міської влади, Львівської обласної адміністрації, голів приміських районів та представники приміських громад. «Група з 28 по 30 жовтня має розробити кроки для врегулювання ситуації, аби з 1 листопада зупинки приміського транспорту було відновлено. У разі незгоди із вимогами пікетувальників, вони залишають за собою право на акції мирного протесту в межах чинного законодавства»,- повідомляє депутат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ