Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Мінфін пропонує 20% ставки на всі податки – ПДФО, ПДВ, ЄСВ та податок на прибуток

«Ми повинні більш говорити не про ставки податків, а про адміністрування оподаткування. Коли бізнес відчує сервіс, він не матиме питань, куди йдуть податки», – висловила переконання заступник міністра фінансів України Олена Макеєва під час брифінгу, який відбувся сьогодні, 12 жовтня, у Львівській торгово-промисловій палаті.

Брифінг Олени Макеєвої відбувся після публічної дискусії «Національний діалог: обговорення концепції податкової реформи»л, участь в якій, крім заступника Міністра фінансів, взяли представники львівської влади та бізнесу.  

Вона наголосила, що мінфін прагне зробити податкову систему максимально простою.

«Наша пропозиція полягає в застосуванні пласкої лінійної ставки 20% – і податок на доходи фізичних осіб, і 20% єдиний соціальний внесок, і 20% ПДВ, і податок на прибуток. Абсолютно для всіх – зниження податкового навантаження на фонд заробітної плати. Ми очікуємо, що це допоможе вивести з тіні заробітну плату», – спрогнозувала Олена Макеєва.

За її словами, підготовка реформи вперше відбувалася не згори, а знизу, тому були враховані всі побажання бізнесу та громадськості.

«Ми розуміємо, що є великий запит у суспільстві на проведення податкової реформи і на зниження податків. Мінфін ще в березні започаткувало комунікативну стратегію, в рамках якої ми провели 16 індустріальних платформ, на яких обговорювали з бізнесом і громадськістю, яка повинна бути модель податкової реформи. Ми вперше пішли цим шляхом. Раніше закони писалися в кабінетах», – наголосила вона.

Олена Макеєва додала, що найбільше бізнес сьогодні скаржиться на велике податкове навантаження на фонд заробітної плати.

«Бізнес нам сказав, що єдина велика проблема полягає у дуже великому податковому навантаженні на фонд заробітної плати. Решта зауважень бізнесу стосуються непрозорого невідкритого адміністрування податків. Ми працюємо над реформою ДФС, щоб зробити її сервісною. коли бізнес відчує відповідний сервіс, він не матиме запитань, куди йдуть податки», – зазначила вона. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ