Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уряд затвердив Національну стратегію доходів на 2024-2030 роки

Уряд затвердив Національну стратегію доходів на 2024-2030 роки, яка має стати ключовим елементом для зміцнення економіки та фінансової системи в Україні.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства фінансів.

Стратегію розробив Мінфін спільно з іншими відомствами за активної участі представників бізнесу, а також за результатами проведених консультацій з міжнародними партнерами, зокрема МВФ, Світового банку, ОЕСР.

Як зазначається, головна мета Стратегії охоплює важливі напрямки, які включають:

  • посилення фіскальної спроможності України;
  • адаптацію податкового та митного законодавства до стандартів ЄС;
  • створення стимулів для післявоєнного відновлення та економічного зростання.

"Важливим завданням для досягнення цієї комплексної мети в рамках Стратегії передбачено створення надійної, прозорої та клієнтоорієнтованої системи у податковій і митній сферах, яка здатна забезпечити довіру громадян та бізнесу до державних інституцій", — вказали в Мінфіні.

У відомстві пояснили, що реалізація Стратегії відбуватиметься послідовно.

Спочатку заплановано внутрішню реформу податкових та митних органів, яка є ключовою для підготовки до подальших змін. Реформа полягає в обмеженні втручання контролюючих органів у діяльність бізнесу через консолідацію даних і перехід на роботу зі знеособленою інформацією.

Далі має відбутися відновлення рівня довіри платників податків до органів, що є критичним для успішності нових податкових ініціатив. Лише після цього буде запроваджено заходи податкової та митної політик.

"Загалом зі Стратегією Україна рухатиметься до створення міцної та прозорої фінансової системи, готової відповідати сучасним міжнародним вимогам", — додали у Міністерстві фінансів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ