Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині бракує майже 73 млн грн на зарплату медикам

Сьогодні, 29 листопада, під час засідання сесії Львівської облради депутати заслухали інформацію щодо функціонування мережі закладів охорони здоров’я та забезпечення заробітними платами медичних працівників області.

Як повідомила  т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак, на сьогодні  дефіцит коштів на виплату заробітної плати медикам становить 72,9 млн грн.

Вона також поінформувала, що на Львівщині проходить процес оптимізації ліжкомісць. Відтак, станом на листопад в області їх кількість зменшилась на 914, і тепер становить до 20 547.

Депутати поставились до цього критично і наголошували на незадовільний стан галузі медицини в сільській місцевості.

Депутати проголосували за доручення департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА у місячний термін оприлюднити середньостроковий і довгостроковий прогноз розвитку галузі медицини та охорони здоров’я. Окрім того, вони доручили надати перелік заходів щодо впорядкування мережі медичних закладів.

Через дефіцит бюджетних коштів на виплату заробітної плати працівникам галузі охорони здоров’я депутати також звернулися до ВРУ та КМУ з проханням передбачити на 2017 рік медичну субвенцію відповідно до потреб галузі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ