Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

На Львівщині робиться все необхідне, щоб не допустити спалахів кишкових інфекцій – Сергій Федоренко

Ситуація із захворюваністю на кишкові інфекції у Львівській області залишається стабільною і не перевищує минулорічних показників. По деяких хворобах, таких як сальмонельоз, дизентерія, вірусний гепатит навіть спостерігається зниження захворюваності. Про це у коментарі Гал-інфо розповів начальник Головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Сергій Федоренко.

Також він повідомив, що цьогоріч не було випадків масових харчових отруєнь у дитячих санаторіях та таборах відпочинку.

За словами головного медика області, ГУОЗ ЛОДА спільно з санепідемстанцією та правоохоронними органами проводить низку заходів для недопущення спалахів інфекційних хвороб у закладах відпочинку. Особливо ретельно перевіряють ті санаторії, де минулоріч траплялися випадки масового отруєння дітей. Йдеться, зокрема, про заклади в Дрогобицькому районі.

За словами Сергія Федоренка, харчові отруєння спричинили недотримання санітарних норм, порушення умов зберігання продуктів, невчасне проведення профілактичних оглядів працівників закладів.

Також начальник управління зазначив, що були проведені рейди ринками, видані приписи і рекомендації, надруковано пам’ятки для населення. Керівництву ринків рекомендували створити умови, щоб люди мали можливість помити щойно придбану продукцію і аж тоді її куштувати.

Крім цього, Сергій Федоренко радить мешканцями самим дотримуватися елементарних правил запобігання отруєнням, – дотримуватися особистої гігієни, перевіряти термін придатності продуктів, які купуються на ринках та в супермаркетах. У разі ж харчового отруєння потрібно негайно звертатися за допомогою фахівців, а про неякісні продукти повідомляти у санепідеміологічні служби.

Нагадаємо, торік сталося два випадки масового харчового отруєннями дітей і дорослих, що відпочивали в санаторіях "Перлина Карпат" (Закарпатська обл.) і "Конвалія" (Львівська обл.).

Зокрема, 4 липня 2009 року  72 пасажири потягу №82 Ужгород-Київ, що поверталися з відпочинку в санаторію "Перлина Карпат" були госпіталізовані у Львівську інфекційну лікарню з діагнозом "гострий гастроентероколіт". 6 липня прокуратура Мукачівського району Закарпатської області порушила кримінальну справу за фактом масового харчового отруєння відпочиваючих санаторію за ч.2 ст.367 КК (службова халатність) і закрила санаторій до з'ясування обставин інциденту.

Водночас торік в період з 6 по 8 липня в інфекційне відділення Дрогобицької дитячої міської лікарні та інфекційне відділення Стебницької міської лікарні з діагнозом гостра кишкова інфекція,гострий ентероколіт поступили 34 особи, з них 30 дітей. Діти і дорослі отруїлися продуктами харчування у санаторій «Конвалія», що в урочищі «Помірки» с. Станиля Дрогобицького району. Всього в санаторії перебувало 130 дорослих осіб та 163 дітей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ