Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НСНУ вважає наміри коаліції звільнити Луценка, Гриценка та Тарасюка політичною розправою

„Народний Союз Наша Україна” розповсюдив офіційну заяву партії щодо намірів антикризової коаліції звільнити з посад міністрів внутрішніх справ Юрія Луценка, закордонних справ – Бориса Тарасюка та оборони – Анатолія Гриценка. Текст заяви друкуємо повністю:
«Партія «Наша Україна» заявляє, що ніколи у своїй політичній діяльності не зрадить тих ідеалів, які проголошувалися на Майдані. В її лавах не було й не буде людей, які можуть відмовитися від принципів свободи та демократії, соборності і незалежності України.
Ми переконані, що наш політичний однодумець Юрій Луценко, як представник Майдану, очоливши Міністерство внутрішніх справ України, відстоював ідеали свободи, справедливості та верховенства права.
«Наша Україна» високо оцінює його роботу і підтримує діяльність Юрія Луценка на міністерській посаді. Ми переконані, що міністр Луценко ефективно здійснює всі необхідні кроки на шляху реформування МВС, підвищення авторитету міліції серед громадськості, зміцнення правопорядку в українському суспільстві.
Сьогодні в парламенті Партія регіонів і Комуністична партія України прийняли постанову про звернення до Кабінету Міністрів України з пропозицією звільнити Юрія Луценка з посади Міністра внутрішніх справ. Також внесене подання щодо звільнення з посади Міністра оборони Анатолія Гриценка. Прем’єр-міністр публічно оголосив про наміри щодо звільнення Бориса Тарасюка.
«Наша Україна» вважає такі дії відкритою політичною розправою, що призведе до дестабілізації політичної ситуації в країні та поглиблення протистояння між Президентом України та Урядом.
Ми підтримуємо дії Соціалістичної партії України та Блоку Юлії Тимошенко, які не піддалися на шантаж і не голосували за зазначену Постанову Верховної Ради. Водночас, ми звертаємося до своїх побратимів із Блоку Юлії Тимошенко із закликом виконати своє передвиборче зобов’язання і перевиховати тих 18 народних депутатів із їх фракції, які голосували сьогодні на догоду реваншистським силам.
Голосування за Закон України про визнання голодомору 1932-1933 років геноцидом проти Українського народу та спільна позиція під час голосування постанови парламенту щодо звільнення Юрія Луценка ще раз підтверджують той факт, що помаранчеві сили повинні бути разом і на цій спільній позиції має бути створена нова патріотична більшість», – передала «Гал-info» прес-служба «Нашої України».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ