Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Офіційно: Україна прийме Косово у Кракові

Збірна України проведе кваліфікаційний матч чемпіонату світу-2018 проти збірної Косова 9 жовтня на краківському стадіоні імені Юзефа Пілсудського.

Найдревніша локація

Арена, що вміщує 15  тисяч глядачів, є домашньої для команди «Екстра-класи» (найвищої польської ліги) – «Краковії». Місце, де було збудованоцю арену 1912 року, є найдревнішою локацією у Польщі, на якій коли-небудь було розміщено арену для команди професійної футбольної ліги. 2010 року на цьому місці постала  цілком нова арена, яка отримала третю категорію стадіонів УЕФА (найвища – четверта). Цікаво, що у конкурсі архітектурних проектів перемогла польсько-іспанська компанія, котра свого часу робила реконструкцію мадридського «Сантьяго Бернабеу».

Колекція назв

За тривалу історію стадіон кілька разів змінював назву, зокрема упродовж року (2005-2006) був названий на честь глави римо-католицької церкви Івана Павла Другого. Однак згодом  арені повернули ім’я засновника польської армії Юзефа Пілсудського.

Матчі збірної Польщі

Національна команда  Польща зіграла на оновленому стадіоні один товариський  матч: у червні 2013 року «кадра» скромно перемогла Ліхтенштейн 2:0. Ця гра стала шостою, проведеною збірною Польщі у цій локації. П’ять попередніх відбулися у 20-х роках.

Інформація про квитки

Інформація щодо продажу квитків на матч Україна – Косово, що відбудеться 9 жовтня на арені «Краковії», з‘явиться незабаром. 

ФФУ 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ