Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Олімпійську збірну урочисто провели до Ріо-де-Жанейро

У суботу, 23 липня, у столиці України пройшли проводи національної збірної України, яка з 5 по 21 серпня відстоюватиме честь нашої країни на XXXI літніх Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, який взяв участь в урочистій церемонії на Софійській площі, наголосив, що звідси розпочинається подорож українських олімпійців до перемоги, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні надзвичайно зворушливий день. Звідси розпочинається подорож наших спортсменів до перемоги, подорож на Олімпіаду, яка є дуже важливою у житті кожного спортсмена. Кожен, хто стоїть на цій сцені, розпочинав свій спортивний шлях з дитинства, робив дуже багато зусиль для того, щоб вибороти право представляти нашу велику спортивну країну на Олімпійських іграх, де виступлять десять з половиною тисяч учасників і понад двохсот країн", - зазначив Прем'єр.

Голова Комітету ВР України з питань сім'ї, молодіжної політики спорту та туризму Артур Палатний зачитав текст привітання на адресу олімпійців від голови Верховної Ради Андрія Парубія.

Читайте також: Гройсман вірить в олімпійські перемоги українців у Ріо

"Упевнений, що Олімпійські ігри сприятимуть зміненню миру і дружби між народами у ці важкі часи. Переконаний, що досягнення і здобутки спортсменів підтвердять незламний український дух, утвердять авторитет нашої держави", - йдеться у привітанні Парубія.

У свою чергу, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка сказав: "Наші олімпійці віддадуть всі сили для перемоги. В останні два роки вони успішно змагалися за ліцензії серед кращих спортсменів світу. Українські атлети - справжні герої. Вони зроблять все, щоб над олімпійським п'єдесталом майорів прапор України і звучав гімн нашої країни".

Олімпійці поклали квіти до Стіни пам'яті загиблих воїнів АТО на Михайлівській площі, пройшли урочистою ходою за маршрутом вул. Трьохсвятительська - Михайлівська площа - Софійська площа. На честь нашої збірної з концертом виступили зірки шоу-бізнесу, відбулася презентація олімпійської марки та мобільного додатку.

Загалом на літніх Олімпійських іграх-2016 виступлять 205 українських спортсменів.  Вони представлятимуть 27 видів спорту. Це - бадмінтон, бокс, боротьба вільна, боротьба греко-римська, важка атлетика, велоспорт (маунтенбайк, трек, шосе), веслування академічне, веслування на байдарках і каное, веслувальний слалом, вітрильний спорт, гімнастика спортивна, гімнастика художня, дзюдо, кінний спорт, легка атлетика, плавання, плавання синхронне, стрибки у воду, стрибки на батуті, стрільба з лука, стрільба кульова, стрільба стендова, сучасне п'ятиборство, теніс, теніс настільний, триатлон та фехтування.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ