Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Патріарх Філарет зустрівся з кримчанами

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зустрівся з кримчанами аби відзначити їх нагородами.

До Дня Гідності та Свободи Орден Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ-го ступеня з рук Патріарха отримали: Андрій Щекун, генеральний директор ДП «Національне газетно-журнальне видавництво», координатор руху «Євромайдан-Крим» та Віктор Мержвинський, головний редактор «Кримської світлиці», активіст руху «Євромайдан-Крим», воїн АТО.

«Хочу відзначити вас нагородами за ваші заслуги з відродження духовності в Україні та важливу роль в утвердженні Української Церкви в Криму», – наголосив Святійший.

Медалями «За жертовність і любов до України» Святійший нагородив ще двох кримчан-воїнів АТО, які наразі перебувають в зоні бойових дій,  – Вельдара Шукурджиєва та Олександра Кравченка. 

«Сьогодні ми згадуємо річницю кримського Євромайдану, коли кримчани провели першу публічну акцію на підтримку європейського вибору. Ця подія знаменна і водночас символічна, вона залишиться в нашій пам’яті та в історії України», – зазначив архієпископ Сімферпольський та Кримський УПЦ КП Климент.

Також Патріарх Філарет привітав журналістів редакції газети «Кримська світлиця» з 25-річним ювілеєм. Детальніше про зустріч читайте в найближчому номері кримського видання.

www.cerkva.info

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ