Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Подробиці затримання на хабарі депутата від "Самопомочі" Василя Савчина

На сайті ГУ НП у Львівській області з'явились подробиці затримання депутата Львівської обласної ради від "Самопомочі", завідуючого опіковим відділенням 8-ї клінічної лікарні Василя Савчина.

До працівників Управління захисту економіки (УЗЕ) у Львівській області звернулась громадянка, яка повідомила, що за надання їй медичних послуг керівник відділення запропонував її заплатити 500 доларів США «благодійного внеску». Вказана сума включала такі послуги: прийняття на лікування у медичний заклад, проведення хірургічної операції та оформлення відповідної лікарської документації. У разі її відмови - медичної допомоги чекати не слід.

ГУ НП у Львівській області

За вимагання коштів слідчим відділом обласної поліції було відкрито кримінальне провадження. Під час документування злочинної діяльності оперативники УЗЕ зафіксували факт отримання 56-ти річним чоловіком  визначеної ним суми - 150 доларів США.

29 липня працівники Управління захисту економіки та слідчі поліції затримали медика у приміщенні лікарні. Він щойно одержав від пацієнтки 350 доларів США. Окрім цих коштів, поліцейські також вилучили 100 американських доларів, які лікар отримав раніше.

ГУ НП у Львівській області

За свій «лікарський обов'язок» йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 5-ти до 10-ти років із конфіскацією майна.

Своєю чергою центральний офіс «Об’єднання «Самопоміч» написав таке: «29 липня ми дізнались із ЗМІ про затримання правоохоронцями депутата Львівської обласної ради від «Самопомочі» хірурга Василя Савчина, якому інкримінують отримання хабара. Наразі нам невідомі жодні обставини цього інциденту, окрім оприлюднених в медіа. Ми очікуємо на більш детальну інформацію, після чого ухвалимо рішення щодо подальших дій».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ