Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поліція: у двох хресних ходах узяли участь 29 тисяч осіб, відкрите одне кримінальне провадження

Національна поліція України повідомила, що в церковних заходах із нагоди річниці хрещення України-Русі в Києві за останні два дні в середу взяли участь близько 14 тисяч людей (тоді святкувала УПЦ (МП)), в четвер близько 15 тисяч (це було святкування УПЦ-КП).

Також за ці дні відкрили одне кримінальне провадження, дев’ять осіб «запросили до поліцейських дільниць», мовиться в повідомленні.

Як сказав заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, ситуація є абсолютно контрольованою: «Грубих правопорушень не зафіксовано. Все пройшло абсолютно спокійно і рутинно».

Як мовиться в повідомленні департаменту комунікації Нацполіції, впродовж кількох останніх тижнів поліція працювала в посиленому режимі, супроводжуючи колони паломників УПЦ (МП) територією кількох областей України зі сходу та заходу держави. За маршрутом руху колон правоохоронці перевіряли прилеглу територію.

«Завдяки такій роботі вдалося нейтралізувати потенційну загрозу від вибуху. Кінологи зі службовими собаками виявили закладку з бойовими гранатами на Житомирській трасі в районі села Капітанівка Києво-Святошинського району. Закладку локалізували та знешкодили поліцейські-вибухотехніки. За фактом виявлення боєприпасів відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України», – повідомили в поліції.

Щоб запобігти можливим провокаціям, було організоване підвезення паломників до місця проведення церковних заходів на Володимирській гірці в центрі Києва. Крім того, доступ до цієї території був організований винятково через рамки металошукачів, а речі прибулих вірян перевіряли працівники поліції.

«Правоохоронці запобігли кільком спробам дрібних провокацій, своєчасно локалізувавши їх. Упродовж вчорашнього дня (середи) до відділень поліції були запрошені 9 громадян. Двоє з них мали намір кидати курячі яйця по учасниках ходи, четверо – мали при собі плакати, які могли своїм змістом спровокувати конфлікт. Ще трьох громадян запросили до поліції за підозрою у спробі пронести заборонені предмети на територію Києво-Печерської лаври. В одного з них поліцейські виявили газовий балончик. Після з’ясування особи та профілактичних бесід усіх їх відпустили», – поінформували в Нацполіції.

У середу Українська православна церква (Московського патріархату), а в четвер Українська православна церква Київського патріархату проводили в центрі Києва хресну ходу й молебень на Володимирській гірці з нагоди Дня хрещення Русі-України.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ