Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Порошенко підписав нові штрафи для недобросовісних паркувальників

Президент Петро Порошенко підписав зміни до законодавства, які посилюють штраф за паркування на місцях транспорту для людей з інвалідністю. Про це повідомляє сайт глави держави.

Документ вдосконалює порядок забезпечення інвалідів місцями для паркування їх транспортних засобів або транспортних засобів, які перевозять інвалідів та дітей-інвалідів.

Також закон посилює адміністративна відповідальність за порушення встановлених законом України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" пільг для зазначених осіб.

Закон підвищує розмір штрафів за зупинку чи стоянку, паркування транспортних засобів на місцях, призначених для безоплатного користування особами з інвалідністю чи особами, які їх перевозять. Збільшується відповідальність за необлаштування на спеціально обладнаних чи відведених майданчиках для паркування місць для інвалідів.

Закон набуває чинності через три місяці з дня його опублікування.

Штраф за відповідне правопорушення становитиме від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 1020 – 1700 грн, пише "Українська правда".

Такий же штраф загрожуватиме суб'єктам господарювання за необлаштування місць для інвалідів на паркувальному майданчику або тротуарах.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ