Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Президента "Укртрансгазу" відсторонили від роботи

"Нафтогаз України" відсторонив від обов’язків президента "Укртрансгазу" Ігоря Прокопіва. Процедура відсторонення передбачена статутом "Нафтогазу", який Кабінет міністрів ухвалив у грудні 2016 року, йдеться у повідомленні НАКу.

Відповідно до статуту "Укртрансгазу", управління компанією візьме на себе перший віце-президент "Укртрансгазу" Мирослав Хімко.

"Нафтогаз" та "Укртрансгаз" наголошують, що зміни в керівництві не вплинуть на постачання газу українським споживачам, а транзит газу продовжуватиметься в повному обсязі згідно з контрактними зобов’язаннями.

"Незалежний аудитор групи, компанія Deloitte & Touche, виявив низку порушень під час офіційної перевірки рахунків "Укртрансгазу". Пізніше стосовно цих питань були проведені розслідування як зовнішнім аудитором, так і новоствореним органом внутрішнього аудиту "Нафтогазу", який звітує аудиторському комітету наглядової ради", - йдеться у повідомленні.

Також, як зазначається, додаткові розслідування підтвердили попередньо виявлені факти та допомогли зібрати більше доказів неналежного управління в сфері закупівель. Наявні факти порушень спонукали до подальших паралельних розслідувань, що охоплюють більш широке коло питань.

"В межах докорінної реформи корпоративного управління "Нафтогаз" запроваджує нову систему внутрішнього контролю в усіх компаніях групи. Для забезпечення дотримання відповідних політик і законодавства подібні внутрішні аудиторські перевірки зараз розпочаті в усіх дочірніх компаніях "Нафтогазу", - повідомили в компанії.

Як повідомляла раніше ЕП, Коболєв вже ставив питання про відсторонення глави "Укртрансгазу", але його ініціатива була заблокована прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

За даними ЕП, про сьогоднішнє рішення наглядової ради НАК Гройсман вже знає, але поки не виявляв ініціативи щодо його припинення.

"Уктртрансгаз" про прийняте рішення наглядової ради "Нафтогазу" поки не сповіщений.

Раніше Прокопів заявив, що Коболєв є креатурою екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та має зобов'язання перед ним.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ