Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Профільний комітет ВРУ жадає звільнити Гонтареву

Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності на своєму засіданні 18 жовтня ухвалив рішення звернутися до Президента України з проханням звільнити Голову Національного банку із займаної посади через втрату бездоганної ділової репутації. Про це повідомила прес-служба голови Комітету.

Як повідомив Голова Комітету Сергій Рибалка, таке рішення стало результатом жвавого обговорення на засіданні.

За його словами, підставою для звільнення має бути пункт 6 частини 8 статті 18 Закону України «Про Національний банк України» – «втрата бездоганної ділової репутації».

«Колеги по комітету запропонували ухвалити таке рішення прямо на засіданні. Але це рішення – логічний результат двох років наших зусиль налагодити конструктивну співпрацю із діючим керівництвом НБУ. У парламентсько-президентській республіці керівник центрального банку просто зобов’язаний співпрацювати із вищим законодавчим органом. Без конструктивної взаємодії із парламентом та урядом, неможливо вивести вітчизняну економіку та фінансову систему із однієї з  найбільших криз у світі за останні 50 років», - сказав Сергій Рибалка.

За його словами, та кількість претензій, що накопичилася у професійному середовищі та в усьому суспільстві до діяльності Національного банку не залишає іншого виходу, як звільнення керівника НБУ. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ