Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Пинзеник вважає, що парламент страждає на «законодавчу діарею»

У Верховній Раді України на сьогодні зареєстровано понад 10 тисяч законопроектів. Це "законодавча діарея", - вважає народний депутат України економіст Віктор Пинзеник.

Про це він заявив в авторській програмі головного редактора інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман на телеканалі "112 Україна".

Віктор Пинзеник: «Завжди, але зараз ми доросли до ситуації, яка є головною проблемою законотворчості. Я її називаю "законодавчою діареєю". У парламенті на сьогодні зареєстровано понад 10 тисяч законопроектів. Ну не може парламент розглядати законопроекти в такій кількості! І не потрібно їх стільки – це по-перше. А по-друге, у такому разі ніколи не буде професійно підготовлених законів. Багатьох людей обурює, коли [депутати] кнопкодавлять або не приходять на роботу. Так, це проблема. Але головна проблема – коли до зали протягом дня подають 40–50 законів. І потім розглядають важливі законопроекти за скороченою процедурою – системний проект закону розглядають 15 хвилин, замість того, щоб протягом тижня – кілька законів! А деякі закони потрібно тижнями вивчати. Це передбачає дещо інший порядок організації роботи парламенту: Рада мала б узгоджувати і координувати свої дії з Кабінетом Міністрів України. Коаліція й уряд – це єдине ціле, і вони мають працювати як єдине ціле».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ